ایکس تموس المنت

سبک عنصر پست ماسونری

انواع خازن و اجزاء و محتویات داخلی خازن ها

خازنی که به یک منبع DC متصل است، شارژ را در خود ذخیره می‌کند و می تواند پس از قطع از منبع تغذیه به فعالیت خود در مدار ادامه دهد.
از این طریق خازن انرژی را ذخیره می کند یعنی می تواند دشارژ شود و در واقع مانند یک باتری کوچک قابل شارژ عمل کند. آهنگ شارژ/دشارژ به شدت سریع است، اما می‌توان آن را با سری کردن چند مقاومت محدود کرد که خازن را قادر می سازد به عنوان یک عنصر زمانبندی شده برای تأمین انرژی مورد نیاز در بسیاری از مدار های الکترونیکی به کار گرفته شود.
همچنین خازن ها می‌توانند برای مسدود کردن جریان DC نیز به کار بروند، در حالی که پالس ها و نویزهای الکتریکی و یا جریان متناوب، سیگنال‌های صوتی و یا دیگر اشکال امواج را از خود عبور بدهند.
این قابلیت آن را قادر می‌سازد تا ولتاژ خروجی ارائه شده توسط منبع تغذیه را صاف کند، این ویژگی برای حذف اسپایک های سیگنال هایی که در غیر این صورت تمایل به تریگر کردن کاذب عناصر، در مدارهای دیجیتال دارند، یا برای تنظیم پاسخ فرکانسی یک مدار صوتی، یا برای کوپل نمودن اجزای جداگانه یا قطعات مدار که باید از انتقال جریان DC محافظت شوند به کار گرفته می‌شود.

تجهیزات جانبی

در ساده ترین شکل یک خازن از دو صفحه تشکیل شده است که روی هر کدام از صفحات برای اتصال به یک منبع تغذیه DC نصب شده است. صفحات با یک لایه نازک و عایق از هم جدا شده‌اند که با نام دی الکتریک شناخته می‌شود و معمولاً این لایه یک لایه ی جامد یا یک خمیر است، اما ممکن است مایع، ژل، گاز یا خلأ باشد.
خود صفحات، در اغلب خازن ها از یک لایه نازک فلزی یا لایه نازک پلاستیکی متالیزه ساخته شده اند. برای کوچک کردن اندازه خازن، این لایه نازک را پیچیده و فشرده تولید میکنند تا محصول نهائی یک استوانه های فشرده را تشکیل بدهد، یا اینکه به صورت بخش های مسطح چندتایی به هم متصل می شوند.
الکترونها از منبع برق به صفحه ای که به سمت منفی منبع متصل شده، حرکت می‌کنند و تمایل دارند الکترون های روی صفحه دیگر را دفع کنند.

بسته به اندازه خازن، ممکن است برخی از فرکانسهای AC را در حین عبور دیگر فرکانس ها مسدود کند؛ به طور کلی، یک خازن کوچکتر، فرکانس های بالا را نسبتاً کارآمد عبور می‌دهد، چراکه موج کوچکی از جریان هر صفحه را پر می کند. با این حال، این وضعیت توسط راکتانس القایی (که باعث ایجاد مقاومت سری موثر می شود) در خازن، پیچیده می شود.
انواع مدل ها:
سه مدل از متداول ترین خازن ها، خازن های استوانه ای، دیسکی، مسطح مستطیلی هستند.

یک خازن استوانه‌ای ممکن است پایانه محوری (دو سیم متصل به هر دو طرف در انتهای خازن می باشند)، یا پایانه شعاعی (هر دو سیم از یک طرف خازن بیرون آمده اند) داشته باشد. خازن های نوع دوم(با پایانه شعاعی) به طور گسترده تر مورد استفاده قرار می گیرد زیرا آنها را می‌توان به راحتی در یک صفحه مدار قرار داد. خازن معمولاً در یک آلومینیوم کوچک بسته‌بندی می‌شود که یک طرف آن بسته است و انتهای دیگر آن با یک عایق پوشانده می‌شود و در یک ورقه نازک پلاستیکی عایق قرار می‌گیرد.

بسیاری از خازنها غیر قطبی هستند، به این معنی که به پلاریته(تقارن گرایی) حساس هستند. با این حال، خازن های الکترولیتی و تانتالیوم باید (به طریقی صحیح) به منبع ولتاژ DC متصل شوند. در این دسته از خازن ها، اگر یک پایانه(پایه) بلندتر از دیگری باشد، احتمالاً آن پایانه مثبت است. یک علامت یا نوار در یکی از طرف های انتهایی خازن(نزدیک به یکی از دو پایه)، پایانه منفی را نشان می‌دهد. در خازن تانتالیوم احتمالاً با استفاده از علامت + روی بدنه این قطعه، پایانه مثبت نشان داده میشود.
در صورتی که یک فلش روی بدنه خازن چاپ شده باشد، معمولاً به پایه (منفی) اشاره دارد. در یک بسته آلومینیومی با پایانه محوری، یک ترمینال که در یک طرف انتها، یک دیسک عایق در اطراف خود دارد، در حالی که پایانه دیگر به انتهای گرد بسته‌بندی متصل می‌باشد. سیمی که به انتهای عایق متصل است، اصولا پایه مثبت محسوب می شود.

هنگامی که خازن از منبع برق قطع می شود، بارهای مخالف در صفحات آن در نتیجه تعداد متقابل آنها باقی می ماند، اگر چه ولتاژ به تدریج به دلیل نشت یا به وسیله دی الکتریک و یا از طریق مسیرهای دیگر، کاهش می یابد.
زمانی که یک مقاومت در سمت صفحه شارژ شده خازن قرار داده می شود، خازن خود را از طریق مقاومت و با آهنگی که توسط اندازه مقاومت محدود می‌شود، دشارژ می‌کند. برعکس، اگر خازن از طریق مقاومت شارژ شود، مقدار مقاومت آهنگ شارژ شدن را محدود می کند.
یک مقاومت سری با یک خازن به عنوان یک شبکه RC(شبکه خازن-مقاومت) شناخته می‌شود.
هنگامی که یک خازن به یک منبع ولتاژ AC متصل می‌شود، هر موج برخورد الکترون به یک صفحه، موجب افزایش بار مخالف و برابر در صفحه دیگر می شود و هنگامی که پلاریته منبع تغذیه معکوس می‌شودو به همین صورت بارها در صفحات جای خود را عوض می‌کنند. این امر می‌تواند اینگونه به نظر برسد که خازن حتی اگر دی الکتریک جداشده از صفحات یک عایق باشد، جریان AC را هدایت می‌کند.
در واقع یک خازن جریان AC را عبور می‌دهد، هرچند در واقع این اتفاق نمی‌افتد. برای سهولت و به این دلیل که این مفهوم به طور گسترده ای فراگیر شده است، ما در اینجا خازن ها را به عنوان عبور دهنده برق AC نام گذاری می کنیم.

یک خازن دیسکی (که معمولا آن را خازن عدسی نیز می نامیم) معمولاً در پوشش عایقی سرامیکی قرار می‌گیرد و پایانه های شعاعی دارد. خازن های مدرن با مقادیر کمی بیشتر در اپوکسی جای می گیرند و ممکن است به صورت مستطیلی نیز ساخته شود.
یک خازن با نصب سطحی در واقع یک خازن مسطح مستطیلی است که معمولاً هر بعد آن کمتر از ۲ میلیمتر می باشد و در هر دو طرف، در انتهای خود دو صفحه رسانا دارد. که معمولاً این دسته از خازن ها مشابه یک مقاومت نصب سطحی می باشند. خازن های با مقادیر بزرگتر، به ناچار اندازه بزرگتری دارند اما همچنان می‌توانند برای کاربردهای نصب سطحی طراحی بشوند.

شبکه خازنی

شبکه ی خازنی (خازن آرایه ای) حاوی دو یا چند خازن است که از داخل نسبت به هم عایق شده و توسط کانتکت های خارجی قابل دسترسی هستند. آن ها در قالب نصب سطحی و همچنین در تراشه‌های نصب بر حفره‌های مداری DIP (دوتایی در بسته‌بندی خطی) و یا SIP (تکی در بسته‌بندی خطی) فروخته می‌شود. اجزای داخلی ممکن است به یکی از سه حالت زیر متصل شده باشند:
جداگانه و عایق از یکدیگر، باس-مشترک یا باس-مشترک دوگانه. از لحاظ فنی، آرایش جداگانه و عایق از یکدیگر را باید به عنوان یک خازن آرایه‌ی نام برد، اما در عمل، هر سه پیکربندی معمولاً به عنوان شبکه خازنی نامیده می شوند.
شبکه خازنی می تواند تعداد عناصر داخل مدار را کاهش بدهد که در آن مدار تراشه های منطقی دیجیتال نیازمند خازنهای بای پس (کنارگذر) هستند. این دسته از خازن ها از نظر مفهومی می توانند شبیه به آرایه های مقاومتی باشند.
تراشه های شامل مدارهای RC (جفت مقاومت-خازن چندتایی) نیز با این حال که غیر متداول می باشند، در دسترس هستند.

انواع اصولی خازن ها

خازن های الکترولیتی نسبتاً ارزان، کم حجم هستند و می توانند مقادیر بالایی داشته باشند. این ویژگی آنها را به انتخاب محبوبی در لوازم الکترونیکی مصرفی، به ویژه برای منابع برق تبدیل کرده است. ظرفیت خازنی الکترولیتیک با استفاده از ولتاژ متناوب(AC)، تجدید می‌شود. خمیر مرطوب داخل خازن برای بهبود عملکرد دی الکتریک در نظر گرفته شده است و هنگامی که ولتاژ اعمال شود، در بازه ی زمانی یکسال احتمالا خشک می شود. اگر الکترولیتی برای 10 سال یا بیشتر نگهداری ‌شود، زمانی که برق به آن وصل می شود، ممکن است یک اتصال کوتاه بین پایانه های آن ایجاد شود.

الکترولیت چیست؟

یک الکترولیت دوقطبی، یک بسته واحد است که حاوی دو خازن سری الکترولیتی که قطب های مخالف آنها به یکدیگر بسته شده است.
در این گونه از خازن ها اصولاً BP(دو قطبی) یا NP(غیر قطبی یا ناقطبی) بر روی بدنه آن چاپ می‌کنند. این دسته از خازن ها ممکن است در مدار های صوتی استفاده شوند که خازن های قطبی معمولا برای این نیازها نامناسب هستند و احتمالاً ارزان‌تر از جایگزین های غیر الکترولیتی هستند. با این حال، برخی نقاط ضعف مانند خازن های الکترولیتی در آنها وجود دارد.

انواع اصولی خازن ها

خازن تانتالیوم در عین کم حجم بودن، نسبتاً گران قیمت است و ممکن است در برابر افزایش های ناگهانی ولتاژ آسیب پذیر باشد. این خازن ها به استفاده اشتباه از قطب حساس هستند. به طور معمول، آنها به جای نصب در داخل یک بسته آلومینیومی کوچک، مانند الکترولیت‌ها درون اپوکسی قرار گرفتند و در نتیجه الکترولیت موجود در این محصولات، کمتر ممکن است دچار تبخیر و خشک شدن شود.
در نهایت، خازن های تانتالیوم با نصب سطحی محبوبیت کمتری نسبت به خازنهای سرامیکی دارند، زیرا خازن های سرامیکی با مقادیر الکتریکی زیاد، با ابعاد کوچکتر و مقاومت های سری معادل کمتری نسبت به تانتالیوم ها دردسترس هستند.

انواع اصولی خازن ها

خازن هایی با لایه های نازک پلاستیکی معمولاً برای فضاهای خارجی نسبت به مابقی قطعات تابلویی یا در حاشیه ی تابلوها استفاده می‌شوند. خازنهای سرامیکی تک لایه، اغلب برای بای پس استفاده می‌شوند و برای کاربردهای با فرکانس بالا یا دستگاه‌های صوتی مناسب هستند. استقامت مقداری آنها در برابر دما خیلی پایدار نیست، اگرچه انواع NPO پایدارتر هستند. خازن های سرامیکی چند لایه از خازن های سرامیکی یک لایه کم حجم تر هستند و در نتیجه به طور فزاینده محبوب شده اند.

دی الکتریک ها:
دی الکتریک که در خازن استفاده می‌شود، اغلب شامل یک لایه الکترولیتی، یک ترکیب سرامیکی، یک لایه نازک پلاستیکی (پلی کربنات، پلی پروپیلن یا پلی استایرن) یا کاغذ است.
یک لایه الکترولیتی در یک خازن الکترولیتی سنتی، شامل کاغذی است که در الکترولیت خیس شده است. این لایه کاغذی با یک لایه آلومینیومی همراه شده است به این صورت که در آن یک لایه آلومینیوم هیدروکسید ته نشین شده است. لایه ها برای ایجاد یک ساختار استوانه‌ای، پیچیده شده‌اند. عملکرد دی الکتریک هنگام ایجاد می‌شود که ولتاژ اعمال شود.

محتویات خازن ها

پلی استر:
متداول ترین نوع ورقه های نازک پلاستیکی است که دارای بالاترین ثابت دی الکتریک می‌باشند و حداکثر ظرفیت در واحد حجم را دارند.
پلی استر به طور گسترده در پروژه های برق DC مورد استفاده قرار می‌گیرد، با توجه به این نکته که لایه های رول شده باعث ایجاد انگیزه پارازیتی می‌شود. اغلب در کوپلینگ، تزویج زدایی و بای پس استفاده می‌شود، اما برای شرایطی که نیازمند ثبات و نشتی پایین است مناسب نیستند و همچنین ممکن است برای جریان بالا مناسب نباشد.

پلی کربنات:
از نظر حرارتی بسیار پایدار است، اغلب برای فیلتر کردن و مدارهای زمان بندی که نیاز به فرکانس ثابت دارند به کار می‌رود. یک مدل بسیار عالی از خازنها که می‌تواند در کاربردهای نظامی مفید باشد اما گران قیمت است. پلی استر، مایلر و دیگر انواع ورقه های نازک پلاستیکی اغلب در مدارهای صوتی استفاده می‌شوند که ویژگی غیر قطبی بودن آنها یک مزیت است.

پلی پروپیلن:
این دسته در برابر گرما آسیب پذیر هستند (حداکثر ۸۵ درجه سانتیگراد معمول است) و نسبت به پلی استر، پایداری کم تری نسبت به تغییرات دمایی دارد. با این ویژگی که محدوده خطای این دسته پایین‌تر از 1% می باشد. این خازنها یک انتخاب محبوب در شبکه های متقاطع برای ترکیب بلندگو ها هستند و برای کلیدزنی منبع تغذیه استفاده می شوند. آنها از نظر فیزیکی بزرگتر از خازن های دیگر هستند که از دی الکتریک ورقه ای نازک استفاده می کنند.

همراهان گرامی، در این بخش با توضیحات اجمالی در خصوص انواع خازن ها و اجزای تشکیل دهنده ی آن ها به صورت جزء به جزء با ما همراه بودید، در بخش های مختلف دنیای الکترونیک، تکنولوژی ساخت محصولات جدید به صورت روزانه در حال تغییر است و هر فردی که به صورت حرفه ای در این مسیر قدم بر میدارد، نیازمند به روز رسانی دانش خود میباشد.

ما در این بخش تلاش میکنیم تا با بالاترین حد توان بهترین اطلاعات روز دنیا و ایران را در عرصه ی دانش الکترونیک و الکتروتکنیک، برای سهولت هر چه بیشتر در مسیر اجرائی شدن پروژه های شما عزیزان، در اختیارتان قرار دهیم، تا در شادی موفقیت های چشم گیر شما همکاران گرامی، شریک باشیم.

با آرزوی بهترین ها در مسیر موفقیت و سعادتمندی روز افزون شما همراهان بزرگوار، شما را برای مطالعه ی مقالات تخصصی در دیگر زمینه های برقی و صنعتی دعوت میکنیم تا از دانش کاربردی در بخش های مختلف این مجموعه بزرگ بهره مند شوید.

انواع فیوز

یک فیوز، یک مدار الکتریکی یا دستگاه را از جریان بیش از حد، زمانی که قطعه فلزی در داخل آن برای ایجاد یک مدار باز ذوب می شود، محافظت می کند. به استثنای فیوز های قابل تنظیم، یک فیوز باید پس از اینکه از کار افتاد، دور ریخته شده و جایگزین شود.

قطع شدن یا پریدن فیوز

هنگامی که جریان بالا فیوز را ذوب می‌کند، گفته می‌شود که فیوز قطع شده یا پریده است. (در مورد یک فیوز با قابلیت تنظیم مجدد تنها کلمه پریدن استفاده میشود.)
فیوزها می توانند با ولتاژ AC یا DC کار کنند و می توانند تقریباً برای هر جریانی طراحی شوند.

این دسته از محصولات الکتریکی در ساختمان های مسکونی و تجاری، قطع کننده مدار مشترک می باشند، اما این امکان هنوز وجود دارد که یک فیوز کارتریج بزرگ برای محافظت از کل سیستم در برابر اتصال کوتاه یا جریان بیش از حد ناشی از رعد و برق بر روی خطوط شبکه با توان بالا استفاده شود.

در دستگاه‌های الکترونیکی، منبع تغذیه همیشه شامل فیوز است.
المنت در فیوز معمولاً یک سیم یا نوار فلزی (اغلب مسی) نازک است که بین دو پایانه نصب شده است.
در یک فیوز کارتریج، المنت در یک سیلندر شیشه ای یا سرامیکی یا در قوطی فلزی کوچک با یک اتصال در هر انتها محصور شده است.
(به سبک قدیمی، فیوزهای بزرگ با شدت آمپراژ بالا ممکن است در کاغذ یا لوله مقوایی بسته بندی شوند.)
در کارتریج های شیشه‌ای امکان بررسی برای تایید اینکه فیوز سوخته است یا خیر راحت تر است.

فیوز فقط به شدت جریان برق واکنش نشان میدهد، نه به ولتاژ. یکی از مهم ترین مؤلفه ها برای انتخاب فیوز، رعایت این قانون است که مجموع آمپراژ همه ی قطعاتی که در مدار قرار دارند را با 50% از مجموع کل آمپر جمع کنیم تا رنج فیوز قابل استفاده بر سر راه مدار مورد نظر به دست بیاید.

بعضی از نیمه هادی ها دارای نرخ I2T هستند و باید با فیوزی که نرخ مشابه دارد محافظت شوند. هر فیوز مقدار مقاومت مشخصی در مقابل جریان دارد و در غیر این صورت، جریان، گرمایی تولید نمی‌کند که فیوز را بپراند. در مشخصات مندرج بر محصول، افت ولتاژی را که مقاومت داخلی یک فیوز به مدار وارد می‌کند لیست شده است.

رنج جریان یا همان جریان نامی یک فیوز که معمولاً در پوشش آن چاپ شده یا عایق بندی شده و برابر حداکثر جریانی است که در دمای محیط مشخص شده توسط سازنده (که معمولاًدر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد مد نظر قرار می گیرد)، باید در برابر آن به صورت مستمر مقاومت کند و جریان برق را برقرار نگه دارد.

 دمای محیط به محیط اطراف فیوز اشاره دارد نه فضای کلی که در آن واقع شده است. توجه داشته باشید که در یک محفظه حاوی قطعات دیگر، دما معمولاً به میزان قابل توجهی بالاتر از دمای خارج محفظه است.

توضیحات محصول

به طور ایده آل یک فیوز باید به طور قابل اطمینان و نامحدود در بالاترین حد رنج خود عمل کند، اما اگر شدت جریان حدود 20% فراتر از حد اکثر افزایش یابد، فیوز باید بپرد. در واقع تولید کنندگان این دسته از محصولات الکتریکی، همیشه توصیه میکنند که بارگیری پیوسته فیوز نباید بیش از 75% رنج آن در 25 درجه سانتی گراد باشد.

نکته ی قابل توجهی که باید به آن اشاره کنیم این است که دسته ای از فیوزها که در این بخش به آن ها به طور مستقیم اشاره نکردیم، کلید فیوز مینیاتوری میباشد.

در خصوص این دسته فیوزها به صورت کامل تر در بخش کلیدها و پاره ای توضیح در بخش رله ها ارائه شده است.

چرا که کلید مینیاتوری ساختاری متشکل از یک رله، یک کلید و یک فیوز را در بر دارد.

بسیاری از کالاهای الکتریکی و الکترونیکی دیگر نیز به همین شکل، ساختاری چندگانه و ترکیبی از چند قطعه ی مستقل دارند.

انواع کلید

اصطلاح کلید به سوئیچ مکانیکی اشاره دارد که عملکرد آن فیزیکی است و توسط یک اهرم یا کشویی تک دستگیره کنترل می شود.
یک سوئیچ حاوی حداقل دو اتصال است که وقتی اهرم یا دستگیره خارجی حرکت کند آن اتصالات باز یا بسته می‌شود.
اساسی ترین نوع کلید، کلیدی چاقویی است. اگرچه این کلید در روزهای ابتدایی کشف الکتریسیته رایج بود، اما امروز محدود به اهداف آموزشی در مدارس و برای شبکه های تأمین برق AC مطرح می‌شود، که سطح تماس بزرگ، این کلید را برای هدایت شدت جریان های بالای برق مناسب می کند و آن را برای بار قابل توجه (کلید زنی در دمای بالا) می توان استفاده کرد.
پل یک سوئیچ، به طور کلی به یک کانتکت متحرک، متصل است که اتصال یا تماس ثانویه را وصل یا قطع می کند. اگر تنها یک پل وجود داشته باشد، کلید، تک پل خواهد بود. اگر یک پل اضافی وجود داشته باشد که با کانتکت مربوط به خودش یا مجموعه ای از کانتکت ها، از ابتدا از نظر الکتریکی جدا شده است، یک کلید دوپل محسوب میشود که همچنین به عنوان کلید دوقطبی نیز شناخته می‌شود. قابل ذکر است کلیدهای با بیش از چهار پل (سه فاز و یک نول) متداول نیستند.
اگر فقط یک اتصال ثانویه در هر پل وجود داشته باشد، یک کلید تک-مسیره یا ST خواهیم داشت (که ممکن است با نام کلید روشن-خاموش یا خاموش-روشن نیز بیان شود). اگر یک اتصال ثانویه اضافی در هر پل وجود داشته باشد و پل کلید در هنگامی که از ابتدا قطع بوده است، به کانتکت دوم متصل شود، این یک کلید دو مسیره یا DT است.
کلید دو مسیره ممکن است یک موقعیت مرکزی اضافی داشته باشد. این موقعیت ممکن است بدون اتصال (وضعیت«خاموش») یا در بعضی از موارد به کانتکت سوم متصل باشد.
زمانی که در ساختار کلید، فنر به کار می‌رود تا در زمان نیاز به قطع (خارج از محدوده ی ماکسیمم رنج جریان مصرفی)، بدون نیاز به فشار خارجی، به صورت دستی، اتصال را به موقعیت قبلی خود بازگرداند (قطع اتصال)، که به این دسته از کلید ها، غالبا کلید اتوماتیک گفته می شود.

کلید فشاری

معمولاً کلید فشاری پوش باتن نامیده می‌شود؛ گاهی اوقات هم اصطلاح کلید لحظه‌ای برای آن به کار برده می‌شود. در این باب کلید فشاری جدا از سوئیچ در نظر گرفته می‌شود (در سوئیچ یا کلیدهای اتوماتیک معمولاً به جای یک دکمه از راه اندازی اهرم شکل استفاده می شود و حداقل یک اتصال قطبی دارد)، همچنین کلید فشاری معمولا اتصالاتی دارد که از یکدیگر قابل تشخیص نیستند.
به یک کلید فشاری حداقل دو زبانه اتصال دارد که زمانی که کلید فشرده می شود، بسته یا باز می‌شود. معمولاً یک فنر فنر بازگرداندن وجود دارد که وقتی فشار خارجی برداشته می شود کلید را به حالت قبلی باز می گرداند.
برخلاف کلید (سوئیچ)، کلید فشاری معمول، اتصال اولیه ندارد که بتوان آن را به عنوان یک قطب تعیین کرد. با این حال، یک کلید فشاری تکی می تواند دو جفت جداگانه از اتصال ها را بسته یا باز کند، در این صورت عملکردی مشابه کلید فشاری دو قطبی دارد.

اغلب کلیدهای فشاری یک فنر بازگشتی استیل دارند، تا در برابر فشار رو به پایین کلید مقاومت کنند، همچنین یک جفت فنر روی جفت اتصالات قرار دارد تا وقتی کلید فشرده می شود، هر اتصال را در جای خود نگه دارد و اتصال محکم ایجاد کند.همچنین اصولا دو اتصال بالایی از نظر الکتریکی در ارتباط هستند.

کلید گردان

کلید گردان یا سوئیچ دوار را نباید با انکودر چرخشی (رمزگذار چرخشی)، اشتباه گرفت.
یک سوئیچ دوار یا گردان، باعث اتصال الکتریکی بین اجزای یک روتور که روی یک شفت نصب است، میشود و توسط یک دستگیره می چرخد و باعث اتصال یکی از دو یا چند کانتکت ثابت می‌شود.
سابقاً برای انتخاب موج باندها در یک گیرنده رادیویی کانال های پخش شده در تلویزیون یا ورودی های یک پیش تقویت کننده استریو به کار می رفته است.
از دهه ی ۱۹۹۰، در زمینه ی رادیو و تلویزیون رمزگذار چرخشی جایگزین این قطعه شده است.
با این حال هنوز در تجهیزات نظامی، تجهیزات میدانی، سیستم های کنترل صنعتی و سایر برنامه های کاربردی، یک قطعه نیرومند (کلید گردان) که بتواند در محیط های خشن دوام بیاورد ضروری است.
همچنین، در حالی که خروجی یک رمزگذار چرخشی باید توسط یک دستگاه مانند یک میکروکنترلر رمزگشایی و تفسیر شود، یک سوئیچ دوار یک مولفه کاملاً پسیو است که برای عملکرد آن نیازی به هیچ وسیله الکترونیکی اضافی نیست.

کلید گردان - پین های استپ کن

سوئیچ دوار معمولاً با حداکثر ۱۲ وضعیت ساخته می شود، اما تعدادی از وضعیت ها را با توقف (استپ کن)، محدود می کند. این محدود کننده معمولاً یک پین متصل به یک واشر است که در اطراف بوشینگ کلید قرار دارد.
پین به منظور جلوگیری از چرخیدن کلید به نقاط قبلی، وارد حفره های انتخابی می شود. به عنوان مثال یک کلید گردان ۸ وضعیتی می تواند به نحوی پیکربندی شود که فقط ۷ وضعیت (یا حتی فقط دو وضعیت موجود) را داشته باشد.

سوئیچ دوار - اتصال به روتور

در کلید گردان یک کانتکت جداگانه به روتور متصل می شود که به نوبه خود به هر یک از اتصالات ثابت متصل می شود، یک کلید گردان ممکن است دارای چندین پل باشد که هر کدام به روتور مربوط به خود متصل است احتمال دارد روترها در بخشی جدا از کلیدها باشند.
اما اگر کلید فقط تعداد کمی وضعیت داشته باشد، دو، سه یا چهار روتور که در جهت های مختلف کار می کنند ممکن است در غالب یک ساختار (قطعه ی واحد)، ترکیب شوند.
حتی امکان ساخت کلیدهای گردان با بیش از 12 وضعیت مختلف، به صورت دست ساز امکان پذیر است.

سوئیچ دوار - کلید اتصال کوتاه

اگر روتر در حالت کلی، لحظه ای قبل از قطع اتصال با کانتکت قبلی، یا کانتکت بعدی اتصال برقرار کند، در این حالت محصول ما به عنوان یک کلید اتصال کوتاه شناخته می‌شود که همچنین می‌تواند به عنوان یک کلید اتصال قبل از قطع به کار برود.

طراحی پنل کلید گردان - سایز طبقات

مدل مرسوم سوئیچ دوار به گونه ای طراحی شده است که به صورت نصب در پنل استوانه ای می باشد، قطر بدنه آن از محدوده 2/5 تا 4 سانتی متر است. اگر بیش از یک طبقه ی بسته وجود داشته باشد آن طبقه ها تقریبا 1/5 سانتی متر فاصله دارند. این دسته از کلیدها برای تغییر از یک وضعیت به وضعیت بعدی یک صدای «کلیک» ایجاد می‌کنند .

تفاوت های ریزبینانه در برخی از کلیدها

 برخی از کلید ها با یک شفت اسپلیند (اسپلیت)، با یک آداپتور برای دستگیره ای با سطح مقطع D شکل تغذیه می‌شوند؛ آداپتور را می‌توان بر روی شفت، در هر یک از ۱۲ وضعیت و یا بیشتر حرکت داد تا جایگیری های نامطلوب بدنه ی خود کلید را، به حداقل برساند، به صورتی که دستگیره به درستی در ارتباط با موقعیت‌های لحاظ شده در سطح پنل تنظیم می‌شود.
کلید های گردشی مینیاتوری ممکن است قطری به کوچکی 0.5 اینچ داشته باشند و معمولاً پایه‌هایی در انتهای این کلیدها تعبیه شده است تا بتوان آنها را در سوراخ‌های بردهای مدار چاپی نصب کرد. کلیدهای گردان مینیاتوری معمولاً جریانهای نامی پایین‌تری از کلیدهای کامل دارند.

کلیدهای گردان باید به اندازه ای محکم نصب شوند که در برابر نیروهای چرخشی زیادی که ممکن است ضربه‌های کاربر به آن وارد نماید، مقاومت کنند. در یک مدل نصب بر روی پنل، یک سرپیچ حول یک رشته سیم، در بوش کلید محکم می شود. از طریق مدل های نصبی در حفره‌های تخته ی مدار چاپی، با شفتی که از طریق برشی از پنل خارج شده است، می‌توان آنها را روی برد مدار محکم نمود.
برای به حداقل رساندن فشارهای مکانیکی روی مدار چاپی، گیره ها در یک کلید روی برد PC، معمولاً ضعیف‌تر از کلید کامل هستند و دستگیره معمولا کوچکتر است که باعث می‌شود اهرم، کمتر استفاده شود.

پیشرو و نتیجه بخش: گامی در مسیر آشنایی با رله ها

رله ها سوئیچ هایی میباشند که با یک سیگنال یا تحریک الکتریکی، مدارهای الکترونیکی را باز و بسته میکنند.
همانطور که میدانید، سوئیچ دستگاهی میباشد که بازو بسته شدن مدارها را توسط یک فرمان دستی که توسط یک فرد یا یک شیء اعمال میشود، امکان پذیر میسازد.
رله ها در جاهایی که نیاز به کنترل یک یا چند مدار به وسیله ی یک سیگنال که حتی ممکن است، از مدار اصلی جدا باشد، مورد استفاده قرار میگیرند.
زمانی استفاده از رله ضرورت پیدا میکند که عملکرد دستی یا غیر ممکن است یا کاربردی ندارد.
در تعریف دقیق تر، زمانی که سوئیچ باز است مدار ما باز یا قطع است، و وقتی که سوئیچ بسته است، مدار ما بسته یا وصل میباشد.
زمانی که یک سوئیچ توسط یک سیگنال فعال میشود، آن را معمولا رله مینامیم.
حال، سوئیچ در رله، نشانگر یک قطب رله میباشد در حالی که یک رله، میتواند یک یا چند قطب داشته باشد.
تعداد قطب ها در یک رله، بیانگر تعداد سوئیچ های موجود در رله میباشد، هر قطب میتواند به صورت تک یا جفت_درگاه باشد، که بیانگر تعداد مدارهایی میباشد که میتواند نسبت به تعداد قطب ها کنترل کند.
درگاه تکی یعنی در یک قطب، هم وضعیت باز هم وضعیت بسته را در اختیار دارید و رله بین این دو حالت تغییر وضعیت میدهد.
در حالت دو درگاهی، قطب میتواند دو مدار را کنترل کند و تغییر وضعیت یک مدار باز در حالتی که مدار دوم بسته میباشد را انجام دهد، یا برعکس.
درگاه ها، مکان های جدا شده و یا اتصالات منفصل میباشند که سوئیچ از آن برای باز و بسته کردن مسیر سیگنال الکتریکی استفاده میکند.
تمام اتصالات، دارای یک درگاه تکی یا جفتی میباشند.
درگاه تکی، سیگنال را در یک مسیر هدایت میکند، در حالی که درگاه جفتی، سیگنال را در دو مکان میکشند.
درگاه تکی معمولا در سوئیچ های توان پایین مثل مصارف روشنایی استفاده میشود.
درگاه جفت در سوئیچینگ اتصالات با توان بالا مثل سیم پیچ ها استفاده میگردند.
رله ی الکتریکی، رله الکترومغناطیس یا رله الکترومکانیک نیز نام گذاری می شود و با رله جامد تفاوت دارد.
یک رله، به سیگنال یا پالس برق امکان روشن یا خاموش شدن جریان برق را در مدار انتخابی توسط یک جریان جداگانه ی برق میدهد.
اغلب اوقات، یک رله از ولتاژ پایین یا جریان پایین برای کنترل جریان یا ولتاژ بالاتر استفاده می‌کند. این ویژگی باعث می شود با بهره مندی از سیگنال جریان پایین یا ولتاژ پایین بتوانیم از سوئیچ اقتصادی و نسبتاً کوچکی برای اعمال فرمان قطع یا وصل استفاده کنیم و همینطور برای سیم کشی سوئیچ به رله می توان با سیم ارزان قیمت با قطر کم متصل شد که در این حالت، رله جریان بیشتری را نزدیک به بار کنترل می‌کند. برای مثال یک شمع احتراق، که در یک موتور، سوخت فسیلی را مشتعل می کند، یک سیگنال از رله ی نزدیک به روشن کننده موتور دریافت کرده است و خود این رله فرمان اولیه را از یک سوئیچ با ساختار ارزان و اقتصادی گرفته است.
در حالیکه وسایل سوئیچینگ در یک وضعیت ثابت، سریع تر و مطمئن تر هستند، رله‌ها مزیت و برتری های ویژه ای نسبت به کلید ها دارند. آنها می‌توانند سوئیچینگ چند قطبی و رله ها با سوئیچینگ تک ضربه ای را کنترل کنند و می توانند در مقیاس زمان/ولتاژ یا جریان بالا ارزان تر باشند.
یک رله شامل یک بوبین، القاگر و حداقل یک جفت رابط است. جریان در بوبین جاری می شود و به عنوان یک الکترومغناطیس عمل می کند و یک میدان مغناطیسی می سازد. به این شکل القاگر را راه می‌اندازد که اغلب القاگرها، به همراه به یک بازوی اصلی طراحی می‌ شوند که نقطه ی اتصال رابط را باز و بسته می کند.
در ساده ترین حالت یک رله، از یک القاگر، یک بوبین، رابط ها و دو بلوک تشکیل شده است.
دو بلوک نامبرده از یک ماده عایق سازی ساخته شده اند، یکی در سمت چپ، از پلاتین رابط ها برای عدم اتصال رابط ها به یکدیگر حفاظت میکند و دیگری در سمت راست، رابط ها را به هم، در زمانی که، از القاگر در پاسخ به یک میدان مغناطیسی از بوبین روی محور اصلی می‌چرخاند، فشار می‌دهند و بین پلاتین رابط ها از این سو(سمت راست) اتصال برقرار می کند.
رله های کوچک در طرح های متنوع ، می‌توانند ولتاژ ها و جریان های مختلفی را کنترل کنند.
بعضی از رله ها برای ورود به سوکت ها طراحی می شوند و برخی دیگر، برای استفاده در محیط های خشک و تمیز، با اتصالات و بوبین تولید می‌شوند.
برخی از رله ها با بوبین هایی با ولتاژ و یا آمپراژ بالا و برخی دیگر با بوبین هایی با ولتاژ و یا آمپراژ پایین تر طراحی می شوند، برخی از بوبین ها به صورت چفت شونده با دو بوبین تولید می شوند.

رله ها سوئیچ هایی میباشند که با یک سیگنال یا تحریک الکتریکی، مدارهای الکترونیکی را باز و بسته میکنند.
همانطور که میدانید، سوئیچ دستگاهی میباشد که بازو بسته شدن مدارها را توسط یک فرمان دستی که توسط یک فرد یا یک شیء اعمال میشود، امکان پذیر میسازد.
رله ها در جاهایی که نیاز به کنترل یک یا چند مدار به وسیله ی یک سیگنال که حتی ممکن است، از مدار اصلی جدا باشد، مورد استفاده قرار میگیرند.
زمانی استفاده از رله ضرورت پیدا میکند که عملکرد دستی یا غیر ممکن است یا کاربردی ندارد.

فرمان پذیری اقتصادی با رله

اغلب اوقات، یک رله از ولتاژ پایین یا جریان پایین برای کنترل جریان یا ولتاژ بالاتر استفاده می‌کند. این ویژگی باعث می شود با بهره مندی از سیگنال جریان پایین یا ولتاژ پایین بتوانیم از سوئیچ اقتصادی و نسبتاً کوچکی برای اعمال فرمان قطع یا وصل استفاده کنیم و همینطور برای سیم کشی سوئیچ به رله می توان با سیم ارزان قیمت با قطر کم متصل شد که در این حالت، رله جریان بیشتری را نزدیک به بار کنترل می‌کند.

با ما در ارتباط باشید

“یک توضیح کوتاه درباره ی هرچه تمایل دارید

در این قسمت وارد نمایید

این متن قابل تغییر است

در تعریف دقیق تر، زمانی که سوئیچ باز است مدار ما باز یا قطع است، و وقتی که سوئیچ بسته است، مدار ما بسته یا وصل میباشد.
زمانی که یک سوئیچ توسط یک سیگنال فعال میشود، آن را معمولا رله مینامیم.
حال، سوئیچ در رله، نشانگر یک قطب رله میباشد در حالی که یک رله، میتواند یک یا چند قطب داشته باشد.

تعداد قطب ها در یک رله، بیانگر تعداد سوئیچ های موجود در رله میباشد، هر قطب میتواند به صورت تک یا جفت_درگاه باشد، که بیانگر تعداد مدارهایی میباشد که میتواند نسبت به تعداد قطب ها کنترل کند.
درگاه تکی یعنی در یک قطب، هم وضعیت باز هم وضعیت بسته را در اختیار دارید و رله بین این دو حالت تغییر وضعیت میدهد.
در حالت دو درگاهی، قطب میتواند دو مدار را کنترل کند و تغییر وضعیت یک مدار باز در حالتی که مدار دوم بسته میباشد را انجام دهد، یا برعکس.
درگاه ها، مکان های جدا شده و یا اتصالات منفصل میباشند که سوئیچ از آن برای باز و بسته کردن مسیر سیگنال الکتریکی استفاده میکند.
تمام اتصالات، دارای یک درگاه تکی یا جفتی میباشند.

تفاوت درگاه ها در رله

درگاه تکی یعنی در یک قطب، هم وضعیت باز هم وضعیت بسته را در اختیار دارید و رله بین این دو حالت تغییر وضعیت میدهد.
در حالت دو درگاهی، قطب میتواند دو مدار را کنترل کند و تغییر وضعیت یک مدار باز در حالتی که مدار دوم بسته میباشد را انجام دهد، یا برعکس.
درگاه ها، مکان های جدا شده و یا اتصالات منفصل میباشند که سوئیچ از آن برای باز و بسته کردن مسیر سیگنال الکتریکی استفاده میکند.
تمام اتصالات، دارای یک درگاه تکی یا جفتی میباشند.

درگاه تکی، سیگنال را در یک مسیر هدایت میکند، در حالی که درگاه جفتی، سیگنال را در دو مکان میکشند.
درگاه تکی معمولا در سوئیچ های توان پایین مثل مصارف روشنایی استفاده میشود.
درگاه جفت در سوئیچینگ اتصالات با توان بالا مثل سیم پیچ ها استفاده میگردند.
رله ی الکتریکی، رله الکترومغناطیس یا رله الکترومکانیک نیز نام گذاری می شود و با رله جامد تفاوت دارد.
یک رله، به سیگنال یا پالس برق امکان روشن یا خاموش شدن جریان برق را در مدار انتخابی توسط یک جریان جداگانه ی برق میدهد.
اغلب اوقات، یک رله از ولتاژ پایین یا جریان پایین برای کنترل جریان یا ولتاژ بالاتر استفاده می‌کند. این ویژگی باعث می شود با بهره مندی از سیگنال جریان پایین یا ولتاژ پایین بتوانیم از سوئیچ اقتصادی و نسبتاً کوچکی برای اعمال فرمان قطع یا وصل استفاده کنیم و همینطور برای سیم کشی سوئیچ به رله می توان با سیم ارزان قیمت با قطر کم متصل شد که در این حالت، رله جریان بیشتری را نزدیک به بار کنترل می‌کند. برای مثال یک شمع احتراق، که در یک موتور، سوخت فسیلی را مشتعل می کند، یک سیگنال از رله ی نزدیک به روشن کننده موتور دریافت کرده است و خود این رله فرمان اولیه را از یک سوئیچ با ساختار ارزان و اقتصادی گرفته است.
در حالیکه وسایل سوئیچینگ در یک وضعیت ثابت، سریع تر و مطمئن تر هستند، رله‌ها مزیت و برتری های ویژه ای نسبت به کلید ها دارند. آنها می‌توانند سوئیچینگ چند قطبی و رله ها با سوئیچینگ تک ضربه ای را کنترل کنند و می توانند در مقیاس زمان/ولتاژ یا جریان بالا ارزان تر باشند.
یک رله شامل یک بوبین، القاگر و حداقل یک جفت رابط است. جریان در بوبین جاری می شود و به عنوان یک الکترومغناطیس عمل می کند و یک میدان مغناطیسی می سازد. به این شکل القاگر را راه می‌اندازد که اغلب القاگرها، به همراه به یک بازوی اصلی طراحی می‌ شوند که نقطه ی اتصال رابط را باز و بسته می کند.

ویژگی های صندلی آبی خلاق و بیرونی

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.

ادامه مطلب

کتاب قفسه کتاب های کلاسیک را تفسیر می کند

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت.

ادامه مطلب

ایکس تموس المنت

وبلاگ پیش فرض

انواع خازن و اجزاء و محتویات داخلی خازن ها

خازنی که به یک منبع DC متصل است، شارژ را در خود ذخیره می‌کند و می تواند پس از قطع از منبع تغذیه به فعالیت خود در مدار ادامه دهد.
از این طریق خازن انرژی را ذخیره می کند یعنی می تواند دشارژ شود و در واقع مانند یک باتری کوچک قابل شارژ عمل کند. آهنگ شارژ/دشارژ به شدت سریع است، اما می‌توان آن را با سری کردن چند مقاومت محدود کرد که خازن را قادر می سازد به عنوان یک عنصر زمانبندی شده برای تأمین انرژی مورد نیاز در بسیاری از مدار های الکترونیکی به کار گرفته شود.
همچنین خازن ها می‌توانند برای مسدود کردن جریان DC نیز به کار بروند، در حالی که پالس ها و نویزهای الکتریکی و یا جریان متناوب، سیگنال‌های صوتی و یا دیگر اشکال امواج را از خود عبور بدهند.
این قابلیت آن را قادر می‌سازد تا ولتاژ خروجی ارائه شده توسط منبع تغذیه را صاف کند، این ویژگی برای حذف اسپایک های سیگنال هایی که در غیر این صورت تمایل به تریگر کردن کاذب عناصر، در مدارهای دیجیتال دارند، یا برای تنظیم پاسخ فرکانسی یک مدار صوتی، یا برای کوپل نمودن اجزای جداگانه یا قطعات مدار که باید از انتقال جریان DC محافظت شوند به کار گرفته می‌شود.

تجهیزات جانبی

در ساده ترین شکل یک خازن از دو صفحه تشکیل شده است که روی هر کدام از صفحات برای اتصال به یک منبع تغذیه DC نصب شده است. صفحات با یک لایه نازک و عایق از هم جدا شده‌اند که با نام دی الکتریک شناخته می‌شود و معمولاً این لایه یک لایه ی جامد یا یک خمیر است، اما ممکن است مایع، ژل، گاز یا خلأ باشد.
خود صفحات، در اغلب خازن ها از یک لایه نازک فلزی یا لایه نازک پلاستیکی متالیزه ساخته شده اند. برای کوچک کردن اندازه خازن، این لایه نازک را پیچیده و فشرده تولید میکنند تا محصول نهائی یک استوانه های فشرده را تشکیل بدهد، یا اینکه به صورت بخش های مسطح چندتایی به هم متصل می شوند.
الکترونها از منبع برق به صفحه ای که به سمت منفی منبع متصل شده، حرکت می‌کنند و تمایل دارند الکترون های روی صفحه دیگر را دفع کنند.

بسته به اندازه خازن، ممکن است برخی از فرکانسهای AC را در حین عبور دیگر فرکانس ها مسدود کند؛ به طور کلی، یک خازن کوچکتر، فرکانس های بالا را نسبتاً کارآمد عبور می‌دهد، چراکه موج کوچکی از جریان هر صفحه را پر می کند. با این حال، این وضعیت توسط راکتانس القایی (که باعث ایجاد مقاومت سری موثر می شود) در خازن، پیچیده می شود.
انواع مدل ها:
سه مدل از متداول ترین خازن ها، خازن های استوانه ای، دیسکی، مسطح مستطیلی هستند.

یک خازن استوانه‌ای ممکن است پایانه محوری (دو سیم متصل به هر دو طرف در انتهای خازن می باشند)، یا پایانه شعاعی (هر دو سیم از یک طرف خازن بیرون آمده اند) داشته باشد. خازن های نوع دوم(با پایانه شعاعی) به طور گسترده تر مورد استفاده قرار می گیرد زیرا آنها را می‌توان به راحتی در یک صفحه مدار قرار داد. خازن معمولاً در یک آلومینیوم کوچک بسته‌بندی می‌شود که یک طرف آن بسته است و انتهای دیگر آن با یک عایق پوشانده می‌شود و در یک ورقه نازک پلاستیکی عایق قرار می‌گیرد.

بسیاری از خازنها غیر قطبی هستند، به این معنی که به پلاریته(تقارن گرایی) حساس هستند. با این حال، خازن های الکترولیتی و تانتالیوم باید (به طریقی صحیح) به منبع ولتاژ DC متصل شوند. در این دسته از خازن ها، اگر یک پایانه(پایه) بلندتر از دیگری باشد، احتمالاً آن پایانه مثبت است. یک علامت یا نوار در یکی از طرف های انتهایی خازن(نزدیک به یکی از دو پایه)، پایانه منفی را نشان می‌دهد. در خازن تانتالیوم احتمالاً با استفاده از علامت + روی بدنه این قطعه، پایانه مثبت نشان داده میشود.
در صورتی که یک فلش روی بدنه خازن چاپ شده باشد، معمولاً به پایه (منفی) اشاره دارد. در یک بسته آلومینیومی با پایانه محوری، یک ترمینال که در یک طرف انتها، یک دیسک عایق در اطراف خود دارد، در حالی که پایانه دیگر به انتهای گرد بسته‌بندی متصل می‌باشد. سیمی که به انتهای عایق متصل است، اصولا پایه مثبت محسوب می شود.

هنگامی که خازن از منبع برق قطع می شود، بارهای مخالف در صفحات آن در نتیجه تعداد متقابل آنها باقی می ماند، اگر چه ولتاژ به تدریج به دلیل نشت یا به وسیله دی الکتریک و یا از طریق مسیرهای دیگر، کاهش می یابد.
زمانی که یک مقاومت در سمت صفحه شارژ شده خازن قرار داده می شود، خازن خود را از طریق مقاومت و با آهنگی که توسط اندازه مقاومت محدود می‌شود، دشارژ می‌کند. برعکس، اگر خازن از طریق مقاومت شارژ شود، مقدار مقاومت آهنگ شارژ شدن را محدود می کند.
یک مقاومت سری با یک خازن به عنوان یک شبکه RC(شبکه خازن-مقاومت) شناخته می‌شود.
هنگامی که یک خازن به یک منبع ولتاژ AC متصل می‌شود، هر موج برخورد الکترون به یک صفحه، موجب افزایش بار مخالف و برابر در صفحه دیگر می شود و هنگامی که پلاریته منبع تغذیه معکوس می‌شودو به همین صورت بارها در صفحات جای خود را عوض می‌کنند. این امر می‌تواند اینگونه به نظر برسد که خازن حتی اگر دی الکتریک جداشده از صفحات یک عایق باشد، جریان AC را هدایت می‌کند.
در واقع یک خازن جریان AC را عبور می‌دهد، هرچند در واقع این اتفاق نمی‌افتد. برای سهولت و به این دلیل که این مفهوم به طور گسترده ای فراگیر شده است، ما در اینجا خازن ها را به عنوان عبور دهنده برق AC نام گذاری می کنیم.

یک خازن دیسکی (که معمولا آن را خازن عدسی نیز می نامیم) معمولاً در پوشش عایقی سرامیکی قرار می‌گیرد و پایانه های شعاعی دارد. خازن های مدرن با مقادیر کمی بیشتر در اپوکسی جای می گیرند و ممکن است به صورت مستطیلی نیز ساخته شود.
یک خازن با نصب سطحی در واقع یک خازن مسطح مستطیلی است که معمولاً هر بعد آن کمتر از ۲ میلیمتر می باشد و در هر دو طرف، در انتهای خود دو صفحه رسانا دارد. که معمولاً این دسته از خازن ها مشابه یک مقاومت نصب سطحی می باشند. خازن های با مقادیر بزرگتر، به ناچار اندازه بزرگتری دارند اما همچنان می‌توانند برای کاربردهای نصب سطحی طراحی بشوند.

شبکه خازنی

شبکه ی خازنی (خازن آرایه ای) حاوی دو یا چند خازن است که از داخل نسبت به هم عایق شده و توسط کانتکت های خارجی قابل دسترسی هستند. آن ها در قالب نصب سطحی و همچنین در تراشه‌های نصب بر حفره‌های مداری DIP (دوتایی در بسته‌بندی خطی) و یا SIP (تکی در بسته‌بندی خطی) فروخته می‌شود. اجزای داخلی ممکن است به یکی از سه حالت زیر متصل شده باشند:
جداگانه و عایق از یکدیگر، باس-مشترک یا باس-مشترک دوگانه. از لحاظ فنی، آرایش جداگانه و عایق از یکدیگر را باید به عنوان یک خازن آرایه‌ی نام برد، اما در عمل، هر سه پیکربندی معمولاً به عنوان شبکه خازنی نامیده می شوند.
شبکه خازنی می تواند تعداد عناصر داخل مدار را کاهش بدهد که در آن مدار تراشه های منطقی دیجیتال نیازمند خازنهای بای پس (کنارگذر) هستند. این دسته از خازن ها از نظر مفهومی می توانند شبیه به آرایه های مقاومتی باشند.
تراشه های شامل مدارهای RC (جفت مقاومت-خازن چندتایی) نیز با این حال که غیر متداول می باشند، در دسترس هستند.

انواع اصولی خازن ها

خازن های الکترولیتی نسبتاً ارزان، کم حجم هستند و می توانند مقادیر بالایی داشته باشند. این ویژگی آنها را به انتخاب محبوبی در لوازم الکترونیکی مصرفی، به ویژه برای منابع برق تبدیل کرده است. ظرفیت خازنی الکترولیتیک با استفاده از ولتاژ متناوب(AC)، تجدید می‌شود. خمیر مرطوب داخل خازن برای بهبود عملکرد دی الکتریک در نظر گرفته شده است و هنگامی که ولتاژ اعمال شود، در بازه ی زمانی یکسال احتمالا خشک می شود. اگر الکترولیتی برای 10 سال یا بیشتر نگهداری ‌شود، زمانی که برق به آن وصل می شود، ممکن است یک اتصال کوتاه بین پایانه های آن ایجاد شود.

الکترولیت چیست؟

یک الکترولیت دوقطبی، یک بسته واحد است که حاوی دو خازن سری الکترولیتی که قطب های مخالف آنها به یکدیگر بسته شده است.
در این گونه از خازن ها اصولاً BP(دو قطبی) یا NP(غیر قطبی یا ناقطبی) بر روی بدنه آن چاپ می‌کنند. این دسته از خازن ها ممکن است در مدار های صوتی استفاده شوند که خازن های قطبی معمولا برای این نیازها نامناسب هستند و احتمالاً ارزان‌تر از جایگزین های غیر الکترولیتی هستند. با این حال، برخی نقاط ضعف مانند خازن های الکترولیتی در آنها وجود دارد.

انواع اصولی خازن ها

خازن تانتالیوم در عین کم حجم بودن، نسبتاً گران قیمت است و ممکن است در برابر افزایش های ناگهانی ولتاژ آسیب پذیر باشد. این خازن ها به استفاده اشتباه از قطب حساس هستند. به طور معمول، آنها به جای نصب در داخل یک بسته آلومینیومی کوچک، مانند الکترولیت‌ها درون اپوکسی قرار گرفتند و در نتیجه الکترولیت موجود در این محصولات، کمتر ممکن است دچار تبخیر و خشک شدن شود.
در نهایت، خازن های تانتالیوم با نصب سطحی محبوبیت کمتری نسبت به خازنهای سرامیکی دارند، زیرا خازن های سرامیکی با مقادیر الکتریکی زیاد، با ابعاد کوچکتر و مقاومت های سری معادل کمتری نسبت به تانتالیوم ها دردسترس هستند.

انواع اصولی خازن ها

خازن هایی با لایه های نازک پلاستیکی معمولاً برای فضاهای خارجی نسبت به مابقی قطعات تابلویی یا در حاشیه ی تابلوها استفاده می‌شوند. خازنهای سرامیکی تک لایه، اغلب برای بای پس استفاده می‌شوند و برای کاربردهای با فرکانس بالا یا دستگاه‌های صوتی مناسب هستند. استقامت مقداری آنها در برابر دما خیلی پایدار نیست، اگرچه انواع NPO پایدارتر هستند. خازن های سرامیکی چند لایه از خازن های سرامیکی یک لایه کم حجم تر هستند و در نتیجه به طور فزاینده محبوب شده اند.

دی الکتریک ها:
دی الکتریک که در خازن استفاده می‌شود، اغلب شامل یک لایه الکترولیتی، یک ترکیب سرامیکی، یک لایه نازک پلاستیکی (پلی کربنات، پلی پروپیلن یا پلی استایرن) یا کاغذ است.
یک لایه الکترولیتی در یک خازن الکترولیتی سنتی، شامل کاغذی است که در الکترولیت خیس شده است. این لایه کاغذی با یک لایه آلومینیومی همراه شده است به این صورت که در آن یک لایه آلومینیوم هیدروکسید ته نشین شده است. لایه ها برای ایجاد یک ساختار استوانه‌ای، پیچیده شده‌اند. عملکرد دی الکتریک هنگام ایجاد می‌شود که ولتاژ اعمال شود.

محتویات خازن ها

پلی استر:
متداول ترین نوع ورقه های نازک پلاستیکی است که دارای بالاترین ثابت دی الکتریک می‌باشند و حداکثر ظرفیت در واحد حجم را دارند.
پلی استر به طور گسترده در پروژه های برق DC مورد استفاده قرار می‌گیرد، با توجه به این نکته که لایه های رول شده باعث ایجاد انگیزه پارازیتی می‌شود. اغلب در کوپلینگ، تزویج زدایی و بای پس استفاده می‌شود، اما برای شرایطی که نیازمند ثبات و نشتی پایین است مناسب نیستند و همچنین ممکن است برای جریان بالا مناسب نباشد.

پلی کربنات:
از نظر حرارتی بسیار پایدار است، اغلب برای فیلتر کردن و مدارهای زمان بندی که نیاز به فرکانس ثابت دارند به کار می‌رود. یک مدل بسیار عالی از خازنها که می‌تواند در کاربردهای نظامی مفید باشد اما گران قیمت است. پلی استر، مایلر و دیگر انواع ورقه های نازک پلاستیکی اغلب در مدارهای صوتی استفاده می‌شوند که ویژگی غیر قطبی بودن آنها یک مزیت است.

پلی پروپیلن:
این دسته در برابر گرما آسیب پذیر هستند (حداکثر ۸۵ درجه سانتیگراد معمول است) و نسبت به پلی استر، پایداری کم تری نسبت به تغییرات دمایی دارد. با این ویژگی که محدوده خطای این دسته پایین‌تر از 1% می باشد. این خازنها یک انتخاب محبوب در شبکه های متقاطع برای ترکیب بلندگو ها هستند و برای کلیدزنی منبع تغذیه استفاده می شوند. آنها از نظر فیزیکی بزرگتر از خازن های دیگر هستند که از دی الکتریک ورقه ای نازک استفاده می کنند.

همراهان گرامی، در این بخش با توضیحات اجمالی در خصوص انواع خازن ها و اجزای تشکیل دهنده ی آن ها به صورت جزء به جزء با ما همراه بودید، در بخش های مختلف دنیای الکترونیک، تکنولوژی ساخت محصولات جدید به صورت روزانه در حال تغییر است و هر فردی که به صورت حرفه ای در این مسیر قدم بر میدارد، نیازمند به روز رسانی دانش خود میباشد.

ما در این بخش تلاش میکنیم تا با بالاترین حد توان بهترین اطلاعات روز دنیا و ایران را در عرصه ی دانش الکترونیک و الکتروتکنیک، برای سهولت هر چه بیشتر در مسیر اجرائی شدن پروژه های شما عزیزان، در اختیارتان قرار دهیم، تا در شادی موفقیت های چشم گیر شما همکاران گرامی، شریک باشیم.

با آرزوی بهترین ها در مسیر موفقیت و سعادتمندی روز افزون شما همراهان بزرگوار، شما را برای مطالعه ی مقالات تخصصی در دیگر زمینه های برقی و صنعتی دعوت میکنیم تا از دانش کاربردی در بخش های مختلف این مجموعه بزرگ بهره مند شوید.

انواع فیوز

یک فیوز، یک مدار الکتریکی یا دستگاه را از جریان بیش از حد، زمانی که قطعه فلزی در داخل آن برای ایجاد یک مدار باز ذوب می شود، محافظت می کند. به استثنای فیوز های قابل تنظیم، یک فیوز باید پس از اینکه از کار افتاد، دور ریخته شده و جایگزین شود.

قطع شدن یا پریدن فیوز

هنگامی که جریان بالا فیوز را ذوب می‌کند، گفته می‌شود که فیوز قطع شده یا پریده است. (در مورد یک فیوز با قابلیت تنظیم مجدد تنها کلمه پریدن استفاده میشود.)
فیوزها می توانند با ولتاژ AC یا DC کار کنند و می توانند تقریباً برای هر جریانی طراحی شوند.

این دسته از محصولات الکتریکی در ساختمان های مسکونی و تجاری، قطع کننده مدار مشترک می باشند، اما این امکان هنوز وجود دارد که یک فیوز کارتریج بزرگ برای محافظت از کل سیستم در برابر اتصال کوتاه یا جریان بیش از حد ناشی از رعد و برق بر روی خطوط شبکه با توان بالا استفاده شود.

در دستگاه‌های الکترونیکی، منبع تغذیه همیشه شامل فیوز است.
المنت در فیوز معمولاً یک سیم یا نوار فلزی (اغلب مسی) نازک است که بین دو پایانه نصب شده است.
در یک فیوز کارتریج، المنت در یک سیلندر شیشه ای یا سرامیکی یا در قوطی فلزی کوچک با یک اتصال در هر انتها محصور شده است.
(به سبک قدیمی، فیوزهای بزرگ با شدت آمپراژ بالا ممکن است در کاغذ یا لوله مقوایی بسته بندی شوند.)
در کارتریج های شیشه‌ای امکان بررسی برای تایید اینکه فیوز سوخته است یا خیر راحت تر است.

فیوز فقط به شدت جریان برق واکنش نشان میدهد، نه به ولتاژ. یکی از مهم ترین مؤلفه ها برای انتخاب فیوز، رعایت این قانون است که مجموع آمپراژ همه ی قطعاتی که در مدار قرار دارند را با 50% از مجموع کل آمپر جمع کنیم تا رنج فیوز قابل استفاده بر سر راه مدار مورد نظر به دست بیاید.

بعضی از نیمه هادی ها دارای نرخ I2T هستند و باید با فیوزی که نرخ مشابه دارد محافظت شوند. هر فیوز مقدار مقاومت مشخصی در مقابل جریان دارد و در غیر این صورت، جریان، گرمایی تولید نمی‌کند که فیوز را بپراند. در مشخصات مندرج بر محصول، افت ولتاژی را که مقاومت داخلی یک فیوز به مدار وارد می‌کند لیست شده است.

رنج جریان یا همان جریان نامی یک فیوز که معمولاً در پوشش آن چاپ شده یا عایق بندی شده و برابر حداکثر جریانی است که در دمای محیط مشخص شده توسط سازنده (که معمولاًدر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد مد نظر قرار می گیرد)، باید در برابر آن به صورت مستمر مقاومت کند و جریان برق را برقرار نگه دارد.

 دمای محیط به محیط اطراف فیوز اشاره دارد نه فضای کلی که در آن واقع شده است. توجه داشته باشید که در یک محفظه حاوی قطعات دیگر، دما معمولاً به میزان قابل توجهی بالاتر از دمای خارج محفظه است.

توضیحات محصول

به طور ایده آل یک فیوز باید به طور قابل اطمینان و نامحدود در بالاترین حد رنج خود عمل کند، اما اگر شدت جریان حدود 20% فراتر از حد اکثر افزایش یابد، فیوز باید بپرد. در واقع تولید کنندگان این دسته از محصولات الکتریکی، همیشه توصیه میکنند که بارگیری پیوسته فیوز نباید بیش از 75% رنج آن در 25 درجه سانتی گراد باشد.

نکته ی قابل توجهی که باید به آن اشاره کنیم این است که دسته ای از فیوزها که در این بخش به آن ها به طور مستقیم اشاره نکردیم، کلید فیوز مینیاتوری میباشد.

در خصوص این دسته فیوزها به صورت کامل تر در بخش کلیدها و پاره ای توضیح در بخش رله ها ارائه شده است.

چرا که کلید مینیاتوری ساختاری متشکل از یک رله، یک کلید و یک فیوز را در بر دارد.

بسیاری از کالاهای الکتریکی و الکترونیکی دیگر نیز به همین شکل، ساختاری چندگانه و ترکیبی از چند قطعه ی مستقل دارند.

انواع کلید

اصطلاح کلید به سوئیچ مکانیکی اشاره دارد که عملکرد آن فیزیکی است و توسط یک اهرم یا کشویی تک دستگیره کنترل می شود.
یک سوئیچ حاوی حداقل دو اتصال است که وقتی اهرم یا دستگیره خارجی حرکت کند آن اتصالات باز یا بسته می‌شود.
اساسی ترین نوع کلید، کلیدی چاقویی است. اگرچه این کلید در روزهای ابتدایی کشف الکتریسیته رایج بود، اما امروز محدود به اهداف آموزشی در مدارس و برای شبکه های تأمین برق AC مطرح می‌شود، که سطح تماس بزرگ، این کلید را برای هدایت شدت جریان های بالای برق مناسب می کند و آن را برای بار قابل توجه (کلید زنی در دمای بالا) می توان استفاده کرد.
پل یک سوئیچ، به طور کلی به یک کانتکت متحرک، متصل است که اتصال یا تماس ثانویه را وصل یا قطع می کند. اگر تنها یک پل وجود داشته باشد، کلید، تک پل خواهد بود. اگر یک پل اضافی وجود داشته باشد که با کانتکت مربوط به خودش یا مجموعه ای از کانتکت ها، از ابتدا از نظر الکتریکی جدا شده است، یک کلید دوپل محسوب میشود که همچنین به عنوان کلید دوقطبی نیز شناخته می‌شود. قابل ذکر است کلیدهای با بیش از چهار پل (سه فاز و یک نول) متداول نیستند.
اگر فقط یک اتصال ثانویه در هر پل وجود داشته باشد، یک کلید تک-مسیره یا ST خواهیم داشت (که ممکن است با نام کلید روشن-خاموش یا خاموش-روشن نیز بیان شود). اگر یک اتصال ثانویه اضافی در هر پل وجود داشته باشد و پل کلید در هنگامی که از ابتدا قطع بوده است، به کانتکت دوم متصل شود، این یک کلید دو مسیره یا DT است.
کلید دو مسیره ممکن است یک موقعیت مرکزی اضافی داشته باشد. این موقعیت ممکن است بدون اتصال (وضعیت«خاموش») یا در بعضی از موارد به کانتکت سوم متصل باشد.
زمانی که در ساختار کلید، فنر به کار می‌رود تا در زمان نیاز به قطع (خارج از محدوده ی ماکسیمم رنج جریان مصرفی)، بدون نیاز به فشار خارجی، به صورت دستی، اتصال را به موقعیت قبلی خود بازگرداند (قطع اتصال)، که به این دسته از کلید ها، غالبا کلید اتوماتیک گفته می شود.

کلید فشاری

معمولاً کلید فشاری پوش باتن نامیده می‌شود؛ گاهی اوقات هم اصطلاح کلید لحظه‌ای برای آن به کار برده می‌شود. در این باب کلید فشاری جدا از سوئیچ در نظر گرفته می‌شود (در سوئیچ یا کلیدهای اتوماتیک معمولاً به جای یک دکمه از راه اندازی اهرم شکل استفاده می شود و حداقل یک اتصال قطبی دارد)، همچنین کلید فشاری معمولا اتصالاتی دارد که از یکدیگر قابل تشخیص نیستند.
به یک کلید فشاری حداقل دو زبانه اتصال دارد که زمانی که کلید فشرده می شود، بسته یا باز می‌شود. معمولاً یک فنر فنر بازگرداندن وجود دارد که وقتی فشار خارجی برداشته می شود کلید را به حالت قبلی باز می گرداند.
برخلاف کلید (سوئیچ)، کلید فشاری معمول، اتصال اولیه ندارد که بتوان آن را به عنوان یک قطب تعیین کرد. با این حال، یک کلید فشاری تکی می تواند دو جفت جداگانه از اتصال ها را بسته یا باز کند، در این صورت عملکردی مشابه کلید فشاری دو قطبی دارد.

اغلب کلیدهای فشاری یک فنر بازگشتی استیل دارند، تا در برابر فشار رو به پایین کلید مقاومت کنند، همچنین یک جفت فنر روی جفت اتصالات قرار دارد تا وقتی کلید فشرده می شود، هر اتصال را در جای خود نگه دارد و اتصال محکم ایجاد کند.همچنین اصولا دو اتصال بالایی از نظر الکتریکی در ارتباط هستند.

کلید گردان

کلید گردان یا سوئیچ دوار را نباید با انکودر چرخشی (رمزگذار چرخشی)، اشتباه گرفت.
یک سوئیچ دوار یا گردان، باعث اتصال الکتریکی بین اجزای یک روتور که روی یک شفت نصب است، میشود و توسط یک دستگیره می چرخد و باعث اتصال یکی از دو یا چند کانتکت ثابت می‌شود.
سابقاً برای انتخاب موج باندها در یک گیرنده رادیویی کانال های پخش شده در تلویزیون یا ورودی های یک پیش تقویت کننده استریو به کار می رفته است.
از دهه ی ۱۹۹۰، در زمینه ی رادیو و تلویزیون رمزگذار چرخشی جایگزین این قطعه شده است.
با این حال هنوز در تجهیزات نظامی، تجهیزات میدانی، سیستم های کنترل صنعتی و سایر برنامه های کاربردی، یک قطعه نیرومند (کلید گردان) که بتواند در محیط های خشن دوام بیاورد ضروری است.
همچنین، در حالی که خروجی یک رمزگذار چرخشی باید توسط یک دستگاه مانند یک میکروکنترلر رمزگشایی و تفسیر شود، یک سوئیچ دوار یک مولفه کاملاً پسیو است که برای عملکرد آن نیازی به هیچ وسیله الکترونیکی اضافی نیست.

کلید گردان - پین های استپ کن

سوئیچ دوار معمولاً با حداکثر ۱۲ وضعیت ساخته می شود، اما تعدادی از وضعیت ها را با توقف (استپ کن)، محدود می کند. این محدود کننده معمولاً یک پین متصل به یک واشر است که در اطراف بوشینگ کلید قرار دارد.
پین به منظور جلوگیری از چرخیدن کلید به نقاط قبلی، وارد حفره های انتخابی می شود. به عنوان مثال یک کلید گردان ۸ وضعیتی می تواند به نحوی پیکربندی شود که فقط ۷ وضعیت (یا حتی فقط دو وضعیت موجود) را داشته باشد.

سوئیچ دوار - اتصال به روتور

در کلید گردان یک کانتکت جداگانه به روتور متصل می شود که به نوبه خود به هر یک از اتصالات ثابت متصل می شود، یک کلید گردان ممکن است دارای چندین پل باشد که هر کدام به روتور مربوط به خود متصل است احتمال دارد روترها در بخشی جدا از کلیدها باشند.
اما اگر کلید فقط تعداد کمی وضعیت داشته باشد، دو، سه یا چهار روتور که در جهت های مختلف کار می کنند ممکن است در غالب یک ساختار (قطعه ی واحد)، ترکیب شوند.
حتی امکان ساخت کلیدهای گردان با بیش از 12 وضعیت مختلف، به صورت دست ساز امکان پذیر است.

سوئیچ دوار - کلید اتصال کوتاه

اگر روتر در حالت کلی، لحظه ای قبل از قطع اتصال با کانتکت قبلی، یا کانتکت بعدی اتصال برقرار کند، در این حالت محصول ما به عنوان یک کلید اتصال کوتاه شناخته می‌شود که همچنین می‌تواند به عنوان یک کلید اتصال قبل از قطع به کار برود.

طراحی پنل کلید گردان - سایز طبقات

مدل مرسوم سوئیچ دوار به گونه ای طراحی شده است که به صورت نصب در پنل استوانه ای می باشد، قطر بدنه آن از محدوده 2/5 تا 4 سانتی متر است. اگر بیش از یک طبقه ی بسته وجود داشته باشد آن طبقه ها تقریبا 1/5 سانتی متر فاصله دارند. این دسته از کلیدها برای تغییر از یک وضعیت به وضعیت بعدی یک صدای «کلیک» ایجاد می‌کنند .

تفاوت های ریزبینانه در برخی از کلیدها

 برخی از کلید ها با یک شفت اسپلیند (اسپلیت)، با یک آداپتور برای دستگیره ای با سطح مقطع D شکل تغذیه می‌شوند؛ آداپتور را می‌توان بر روی شفت، در هر یک از ۱۲ وضعیت و یا بیشتر حرکت داد تا جایگیری های نامطلوب بدنه ی خود کلید را، به حداقل برساند، به صورتی که دستگیره به درستی در ارتباط با موقعیت‌های لحاظ شده در سطح پنل تنظیم می‌شود.
کلید های گردشی مینیاتوری ممکن است قطری به کوچکی 0.5 اینچ داشته باشند و معمولاً پایه‌هایی در انتهای این کلیدها تعبیه شده است تا بتوان آنها را در سوراخ‌های بردهای مدار چاپی نصب کرد. کلیدهای گردان مینیاتوری معمولاً جریانهای نامی پایین‌تری از کلیدهای کامل دارند.

کلیدهای گردان باید به اندازه ای محکم نصب شوند که در برابر نیروهای چرخشی زیادی که ممکن است ضربه‌های کاربر به آن وارد نماید، مقاومت کنند. در یک مدل نصب بر روی پنل، یک سرپیچ حول یک رشته سیم، در بوش کلید محکم می شود. از طریق مدل های نصبی در حفره‌های تخته ی مدار چاپی، با شفتی که از طریق برشی از پنل خارج شده است، می‌توان آنها را روی برد مدار محکم نمود.
برای به حداقل رساندن فشارهای مکانیکی روی مدار چاپی، گیره ها در یک کلید روی برد PC، معمولاً ضعیف‌تر از کلید کامل هستند و دستگیره معمولا کوچکتر است که باعث می‌شود اهرم، کمتر استفاده شود.

ایکس تموس المنت

وبلاگ با تصاویر کوچک

انواع خازن و اجزاء و محتویات داخلی خازن ها

خازنی که به یک منبع DC متصل است، شارژ را در خود ذخیره می‌کند و می تواند پس از قطع از منبع تغذیه به فعالیت خود در مدار ادامه دهد.
از این طریق خازن انرژی را ذخیره می کند یعنی می تواند دشارژ شود و در واقع مانند یک باتری کوچک قابل شارژ عمل کند. آهنگ شارژ/دشارژ به شدت سریع است، اما می‌توان آن را با سری کردن چند مقاومت محدود کرد که خازن را قادر می سازد به عنوان یک عنصر زمانبندی شده برای تأمین انرژی مورد نیاز در بسیاری از مدار های الکترونیکی به کار گرفته شود.
همچنین خازن ها می‌توانند برای مسدود کردن جریان DC نیز به کار بروند، در حالی که پالس ها و نویزهای الکتریکی و یا جریان متناوب، سیگنال‌های صوتی و یا دیگر اشکال امواج را از خود عبور بدهند.
این قابلیت آن را قادر می‌سازد تا ولتاژ خروجی ارائه شده توسط منبع تغذیه را صاف کند، این ویژگی برای حذف اسپایک های سیگنال هایی که در غیر این صورت تمایل به تریگر کردن کاذب عناصر، در مدارهای دیجیتال دارند، یا برای تنظیم پاسخ فرکانسی یک مدار صوتی، یا برای کوپل نمودن اجزای جداگانه یا قطعات مدار که باید از انتقال جریان DC محافظت شوند به کار گرفته می‌شود.

تجهیزات جانبی

در ساده ترین شکل یک خازن از دو صفحه تشکیل شده است که روی هر کدام از صفحات برای اتصال به یک منبع تغذیه DC نصب شده است. صفحات با یک لایه نازک و عایق از هم جدا شده‌اند که با نام دی الکتریک شناخته می‌شود و معمولاً این لایه یک لایه ی جامد یا یک خمیر است، اما ممکن است مایع، ژل، گاز یا خلأ باشد.
خود صفحات، در اغلب خازن ها از یک لایه نازک فلزی یا لایه نازک پلاستیکی متالیزه ساخته شده اند. برای کوچک کردن اندازه خازن، این لایه نازک را پیچیده و فشرده تولید میکنند تا محصول نهائی یک استوانه های فشرده را تشکیل بدهد، یا اینکه به صورت بخش های مسطح چندتایی به هم متصل می شوند.
الکترونها از منبع برق به صفحه ای که به سمت منفی منبع متصل شده، حرکت می‌کنند و تمایل دارند الکترون های روی صفحه دیگر را دفع کنند.

بسته به اندازه خازن، ممکن است برخی از فرکانسهای AC را در حین عبور دیگر فرکانس ها مسدود کند؛ به طور کلی، یک خازن کوچکتر، فرکانس های بالا را نسبتاً کارآمد عبور می‌دهد، چراکه موج کوچکی از جریان هر صفحه را پر می کند. با این حال، این وضعیت توسط راکتانس القایی (که باعث ایجاد مقاومت سری موثر می شود) در خازن، پیچیده می شود.
انواع مدل ها:
سه مدل از متداول ترین خازن ها، خازن های استوانه ای، دیسکی، مسطح مستطیلی هستند.

یک خازن استوانه‌ای ممکن است پایانه محوری (دو سیم متصل به هر دو طرف در انتهای خازن می باشند)، یا پایانه شعاعی (هر دو سیم از یک طرف خازن بیرون آمده اند) داشته باشد. خازن های نوع دوم(با پایانه شعاعی) به طور گسترده تر مورد استفاده قرار می گیرد زیرا آنها را می‌توان به راحتی در یک صفحه مدار قرار داد. خازن معمولاً در یک آلومینیوم کوچک بسته‌بندی می‌شود که یک طرف آن بسته است و انتهای دیگر آن با یک عایق پوشانده می‌شود و در یک ورقه نازک پلاستیکی عایق قرار می‌گیرد.

بسیاری از خازنها غیر قطبی هستند، به این معنی که به پلاریته(تقارن گرایی) حساس هستند. با این حال، خازن های الکترولیتی و تانتالیوم باید (به طریقی صحیح) به منبع ولتاژ DC متصل شوند. در این دسته از خازن ها، اگر یک پایانه(پایه) بلندتر از دیگری باشد، احتمالاً آن پایانه مثبت است. یک علامت یا نوار در یکی از طرف های انتهایی خازن(نزدیک به یکی از دو پایه)، پایانه منفی را نشان می‌دهد. در خازن تانتالیوم احتمالاً با استفاده از علامت + روی بدنه این قطعه، پایانه مثبت نشان داده میشود.
در صورتی که یک فلش روی بدنه خازن چاپ شده باشد، معمولاً به پایه (منفی) اشاره دارد. در یک بسته آلومینیومی با پایانه محوری، یک ترمینال که در یک طرف انتها، یک دیسک عایق در اطراف خود دارد، در حالی که پایانه دیگر به انتهای گرد بسته‌بندی متصل می‌باشد. سیمی که به انتهای عایق متصل است، اصولا پایه مثبت محسوب می شود.

هنگامی که خازن از منبع برق قطع می شود، بارهای مخالف در صفحات آن در نتیجه تعداد متقابل آنها باقی می ماند، اگر چه ولتاژ به تدریج به دلیل نشت یا به وسیله دی الکتریک و یا از طریق مسیرهای دیگر، کاهش می یابد.
زمانی که یک مقاومت در سمت صفحه شارژ شده خازن قرار داده می شود، خازن خود را از طریق مقاومت و با آهنگی که توسط اندازه مقاومت محدود می‌شود، دشارژ می‌کند. برعکس، اگر خازن از طریق مقاومت شارژ شود، مقدار مقاومت آهنگ شارژ شدن را محدود می کند.
یک مقاومت سری با یک خازن به عنوان یک شبکه RC(شبکه خازن-مقاومت) شناخته می‌شود.
هنگامی که یک خازن به یک منبع ولتاژ AC متصل می‌شود، هر موج برخورد الکترون به یک صفحه، موجب افزایش بار مخالف و برابر در صفحه دیگر می شود و هنگامی که پلاریته منبع تغذیه معکوس می‌شودو به همین صورت بارها در صفحات جای خود را عوض می‌کنند. این امر می‌تواند اینگونه به نظر برسد که خازن حتی اگر دی الکتریک جداشده از صفحات یک عایق باشد، جریان AC را هدایت می‌کند.
در واقع یک خازن جریان AC را عبور می‌دهد، هرچند در واقع این اتفاق نمی‌افتد. برای سهولت و به این دلیل که این مفهوم به طور گسترده ای فراگیر شده است، ما در اینجا خازن ها را به عنوان عبور دهنده برق AC نام گذاری می کنیم.

یک خازن دیسکی (که معمولا آن را خازن عدسی نیز می نامیم) معمولاً در پوشش عایقی سرامیکی قرار می‌گیرد و پایانه های شعاعی دارد. خازن های مدرن با مقادیر کمی بیشتر در اپوکسی جای می گیرند و ممکن است به صورت مستطیلی نیز ساخته شود.
یک خازن با نصب سطحی در واقع یک خازن مسطح مستطیلی است که معمولاً هر بعد آن کمتر از ۲ میلیمتر می باشد و در هر دو طرف، در انتهای خود دو صفحه رسانا دارد. که معمولاً این دسته از خازن ها مشابه یک مقاومت نصب سطحی می باشند. خازن های با مقادیر بزرگتر، به ناچار اندازه بزرگتری دارند اما همچنان می‌توانند برای کاربردهای نصب سطحی طراحی بشوند.

شبکه خازنی

شبکه ی خازنی (خازن آرایه ای) حاوی دو یا چند خازن است که از داخل نسبت به هم عایق شده و توسط کانتکت های خارجی قابل دسترسی هستند. آن ها در قالب نصب سطحی و همچنین در تراشه‌های نصب بر حفره‌های مداری DIP (دوتایی در بسته‌بندی خطی) و یا SIP (تکی در بسته‌بندی خطی) فروخته می‌شود. اجزای داخلی ممکن است به یکی از سه حالت زیر متصل شده باشند:
جداگانه و عایق از یکدیگر، باس-مشترک یا باس-مشترک دوگانه. از لحاظ فنی، آرایش جداگانه و عایق از یکدیگر را باید به عنوان یک خازن آرایه‌ی نام برد، اما در عمل، هر سه پیکربندی معمولاً به عنوان شبکه خازنی نامیده می شوند.
شبکه خازنی می تواند تعداد عناصر داخل مدار را کاهش بدهد که در آن مدار تراشه های منطقی دیجیتال نیازمند خازنهای بای پس (کنارگذر) هستند. این دسته از خازن ها از نظر مفهومی می توانند شبیه به آرایه های مقاومتی باشند.
تراشه های شامل مدارهای RC (جفت مقاومت-خازن چندتایی) نیز با این حال که غیر متداول می باشند، در دسترس هستند.

انواع اصولی خازن ها

خازن های الکترولیتی نسبتاً ارزان، کم حجم هستند و می توانند مقادیر بالایی داشته باشند. این ویژگی آنها را به انتخاب محبوبی در لوازم الکترونیکی مصرفی، به ویژه برای منابع برق تبدیل کرده است. ظرفیت خازنی الکترولیتیک با استفاده از ولتاژ متناوب(AC)، تجدید می‌شود. خمیر مرطوب داخل خازن برای بهبود عملکرد دی الکتریک در نظر گرفته شده است و هنگامی که ولتاژ اعمال شود، در بازه ی زمانی یکسال احتمالا خشک می شود. اگر الکترولیتی برای 10 سال یا بیشتر نگهداری ‌شود، زمانی که برق به آن وصل می شود، ممکن است یک اتصال کوتاه بین پایانه های آن ایجاد شود.

الکترولیت چیست؟

یک الکترولیت دوقطبی، یک بسته واحد است که حاوی دو خازن سری الکترولیتی که قطب های مخالف آنها به یکدیگر بسته شده است.
در این گونه از خازن ها اصولاً BP(دو قطبی) یا NP(غیر قطبی یا ناقطبی) بر روی بدنه آن چاپ می‌کنند. این دسته از خازن ها ممکن است در مدار های صوتی استفاده شوند که خازن های قطبی معمولا برای این نیازها نامناسب هستند و احتمالاً ارزان‌تر از جایگزین های غیر الکترولیتی هستند. با این حال، برخی نقاط ضعف مانند خازن های الکترولیتی در آنها وجود دارد.

انواع اصولی خازن ها

خازن تانتالیوم در عین کم حجم بودن، نسبتاً گران قیمت است و ممکن است در برابر افزایش های ناگهانی ولتاژ آسیب پذیر باشد. این خازن ها به استفاده اشتباه از قطب حساس هستند. به طور معمول، آنها به جای نصب در داخل یک بسته آلومینیومی کوچک، مانند الکترولیت‌ها درون اپوکسی قرار گرفتند و در نتیجه الکترولیت موجود در این محصولات، کمتر ممکن است دچار تبخیر و خشک شدن شود.
در نهایت، خازن های تانتالیوم با نصب سطحی محبوبیت کمتری نسبت به خازنهای سرامیکی دارند، زیرا خازن های سرامیکی با مقادیر الکتریکی زیاد، با ابعاد کوچکتر و مقاومت های سری معادل کمتری نسبت به تانتالیوم ها دردسترس هستند.

انواع اصولی خازن ها

خازن هایی با لایه های نازک پلاستیکی معمولاً برای فضاهای خارجی نسبت به مابقی قطعات تابلویی یا در حاشیه ی تابلوها استفاده می‌شوند. خازنهای سرامیکی تک لایه، اغلب برای بای پس استفاده می‌شوند و برای کاربردهای با فرکانس بالا یا دستگاه‌های صوتی مناسب هستند. استقامت مقداری آنها در برابر دما خیلی پایدار نیست، اگرچه انواع NPO پایدارتر هستند. خازن های سرامیکی چند لایه از خازن های سرامیکی یک لایه کم حجم تر هستند و در نتیجه به طور فزاینده محبوب شده اند.

دی الکتریک ها:
دی الکتریک که در خازن استفاده می‌شود، اغلب شامل یک لایه الکترولیتی، یک ترکیب سرامیکی، یک لایه نازک پلاستیکی (پلی کربنات، پلی پروپیلن یا پلی استایرن) یا کاغذ است.
یک لایه الکترولیتی در یک خازن الکترولیتی سنتی، شامل کاغذی است که در الکترولیت خیس شده است. این لایه کاغذی با یک لایه آلومینیومی همراه شده است به این صورت که در آن یک لایه آلومینیوم هیدروکسید ته نشین شده است. لایه ها برای ایجاد یک ساختار استوانه‌ای، پیچیده شده‌اند. عملکرد دی الکتریک هنگام ایجاد می‌شود که ولتاژ اعمال شود.

محتویات خازن ها

پلی استر:
متداول ترین نوع ورقه های نازک پلاستیکی است که دارای بالاترین ثابت دی الکتریک می‌باشند و حداکثر ظرفیت در واحد حجم را دارند.
پلی استر به طور گسترده در پروژه های برق DC مورد استفاده قرار می‌گیرد، با توجه به این نکته که لایه های رول شده باعث ایجاد انگیزه پارازیتی می‌شود. اغلب در کوپلینگ، تزویج زدایی و بای پس استفاده می‌شود، اما برای شرایطی که نیازمند ثبات و نشتی پایین است مناسب نیستند و همچنین ممکن است برای جریان بالا مناسب نباشد.

پلی کربنات:
از نظر حرارتی بسیار پایدار است، اغلب برای فیلتر کردن و مدارهای زمان بندی که نیاز به فرکانس ثابت دارند به کار می‌رود. یک مدل بسیار عالی از خازنها که می‌تواند در کاربردهای نظامی مفید باشد اما گران قیمت است. پلی استر، مایلر و دیگر انواع ورقه های نازک پلاستیکی اغلب در مدارهای صوتی استفاده می‌شوند که ویژگی غیر قطبی بودن آنها یک مزیت است.

پلی پروپیلن:
این دسته در برابر گرما آسیب پذیر هستند (حداکثر ۸۵ درجه سانتیگراد معمول است) و نسبت به پلی استر، پایداری کم تری نسبت به تغییرات دمایی دارد. با این ویژگی که محدوده خطای این دسته پایین‌تر از 1% می باشد. این خازنها یک انتخاب محبوب در شبکه های متقاطع برای ترکیب بلندگو ها هستند و برای کلیدزنی منبع تغذیه استفاده می شوند. آنها از نظر فیزیکی بزرگتر از خازن های دیگر هستند که از دی الکتریک ورقه ای نازک استفاده می کنند.

همراهان گرامی، در این بخش با توضیحات اجمالی در خصوص انواع خازن ها و اجزای تشکیل دهنده ی آن ها به صورت جزء به جزء با ما همراه بودید، در بخش های مختلف دنیای الکترونیک، تکنولوژی ساخت محصولات جدید به صورت روزانه در حال تغییر است و هر فردی که به صورت حرفه ای در این مسیر قدم بر میدارد، نیازمند به روز رسانی دانش خود میباشد.

ما در این بخش تلاش میکنیم تا با بالاترین حد توان بهترین اطلاعات روز دنیا و ایران را در عرصه ی دانش الکترونیک و الکتروتکنیک، برای سهولت هر چه بیشتر در مسیر اجرائی شدن پروژه های شما عزیزان، در اختیارتان قرار دهیم، تا در شادی موفقیت های چشم گیر شما همکاران گرامی، شریک باشیم.

با آرزوی بهترین ها در مسیر موفقیت و سعادتمندی روز افزون شما همراهان بزرگوار، شما را برای مطالعه ی مقالات تخصصی در دیگر زمینه های برقی و صنعتی دعوت میکنیم تا از دانش کاربردی در بخش های مختلف این مجموعه بزرگ بهره مند شوید.

انواع فیوز

یک فیوز، یک مدار الکتریکی یا دستگاه را از جریان بیش از حد، زمانی که قطعه فلزی در داخل آن برای ایجاد یک مدار باز ذوب می شود، محافظت می کند. به استثنای فیوز های قابل تنظیم، یک فیوز باید پس از اینکه از کار افتاد، دور ریخته شده و جایگزین شود.

قطع شدن یا پریدن فیوز

هنگامی که جریان بالا فیوز را ذوب می‌کند، گفته می‌شود که فیوز قطع شده یا پریده است. (در مورد یک فیوز با قابلیت تنظیم مجدد تنها کلمه پریدن استفاده میشود.)
فیوزها می توانند با ولتاژ AC یا DC کار کنند و می توانند تقریباً برای هر جریانی طراحی شوند.

این دسته از محصولات الکتریکی در ساختمان های مسکونی و تجاری، قطع کننده مدار مشترک می باشند، اما این امکان هنوز وجود دارد که یک فیوز کارتریج بزرگ برای محافظت از کل سیستم در برابر اتصال کوتاه یا جریان بیش از حد ناشی از رعد و برق بر روی خطوط شبکه با توان بالا استفاده شود.

در دستگاه‌های الکترونیکی، منبع تغذیه همیشه شامل فیوز است.
المنت در فیوز معمولاً یک سیم یا نوار فلزی (اغلب مسی) نازک است که بین دو پایانه نصب شده است.
در یک فیوز کارتریج، المنت در یک سیلندر شیشه ای یا سرامیکی یا در قوطی فلزی کوچک با یک اتصال در هر انتها محصور شده است.
(به سبک قدیمی، فیوزهای بزرگ با شدت آمپراژ بالا ممکن است در کاغذ یا لوله مقوایی بسته بندی شوند.)
در کارتریج های شیشه‌ای امکان بررسی برای تایید اینکه فیوز سوخته است یا خیر راحت تر است.

فیوز فقط به شدت جریان برق واکنش نشان میدهد، نه به ولتاژ. یکی از مهم ترین مؤلفه ها برای انتخاب فیوز، رعایت این قانون است که مجموع آمپراژ همه ی قطعاتی که در مدار قرار دارند را با 50% از مجموع کل آمپر جمع کنیم تا رنج فیوز قابل استفاده بر سر راه مدار مورد نظر به دست بیاید.

بعضی از نیمه هادی ها دارای نرخ I2T هستند و باید با فیوزی که نرخ مشابه دارد محافظت شوند. هر فیوز مقدار مقاومت مشخصی در مقابل جریان دارد و در غیر این صورت، جریان، گرمایی تولید نمی‌کند که فیوز را بپراند. در مشخصات مندرج بر محصول، افت ولتاژی را که مقاومت داخلی یک فیوز به مدار وارد می‌کند لیست شده است.

رنج جریان یا همان جریان نامی یک فیوز که معمولاً در پوشش آن چاپ شده یا عایق بندی شده و برابر حداکثر جریانی است که در دمای محیط مشخص شده توسط سازنده (که معمولاًدر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد مد نظر قرار می گیرد)، باید در برابر آن به صورت مستمر مقاومت کند و جریان برق را برقرار نگه دارد.

 دمای محیط به محیط اطراف فیوز اشاره دارد نه فضای کلی که در آن واقع شده است. توجه داشته باشید که در یک محفظه حاوی قطعات دیگر، دما معمولاً به میزان قابل توجهی بالاتر از دمای خارج محفظه است.

توضیحات محصول

به طور ایده آل یک فیوز باید به طور قابل اطمینان و نامحدود در بالاترین حد رنج خود عمل کند، اما اگر شدت جریان حدود 20% فراتر از حد اکثر افزایش یابد، فیوز باید بپرد. در واقع تولید کنندگان این دسته از محصولات الکتریکی، همیشه توصیه میکنند که بارگیری پیوسته فیوز نباید بیش از 75% رنج آن در 25 درجه سانتی گراد باشد.

نکته ی قابل توجهی که باید به آن اشاره کنیم این است که دسته ای از فیوزها که در این بخش به آن ها به طور مستقیم اشاره نکردیم، کلید فیوز مینیاتوری میباشد.

در خصوص این دسته فیوزها به صورت کامل تر در بخش کلیدها و پاره ای توضیح در بخش رله ها ارائه شده است.

چرا که کلید مینیاتوری ساختاری متشکل از یک رله، یک کلید و یک فیوز را در بر دارد.

بسیاری از کالاهای الکتریکی و الکترونیکی دیگر نیز به همین شکل، ساختاری چندگانه و ترکیبی از چند قطعه ی مستقل دارند.

انواع کلید

اصطلاح کلید به سوئیچ مکانیکی اشاره دارد که عملکرد آن فیزیکی است و توسط یک اهرم یا کشویی تک دستگیره کنترل می شود.
یک سوئیچ حاوی حداقل دو اتصال است که وقتی اهرم یا دستگیره خارجی حرکت کند آن اتصالات باز یا بسته می‌شود.
اساسی ترین نوع کلید، کلیدی چاقویی است. اگرچه این کلید در روزهای ابتدایی کشف الکتریسیته رایج بود، اما امروز محدود به اهداف آموزشی در مدارس و برای شبکه های تأمین برق AC مطرح می‌شود، که سطح تماس بزرگ، این کلید را برای هدایت شدت جریان های بالای برق مناسب می کند و آن را برای بار قابل توجه (کلید زنی در دمای بالا) می توان استفاده کرد.
پل یک سوئیچ، به طور کلی به یک کانتکت متحرک، متصل است که اتصال یا تماس ثانویه را وصل یا قطع می کند. اگر تنها یک پل وجود داشته باشد، کلید، تک پل خواهد بود. اگر یک پل اضافی وجود داشته باشد که با کانتکت مربوط به خودش یا مجموعه ای از کانتکت ها، از ابتدا از نظر الکتریکی جدا شده است، یک کلید دوپل محسوب میشود که همچنین به عنوان کلید دوقطبی نیز شناخته می‌شود. قابل ذکر است کلیدهای با بیش از چهار پل (سه فاز و یک نول) متداول نیستند.
اگر فقط یک اتصال ثانویه در هر پل وجود داشته باشد، یک کلید تک-مسیره یا ST خواهیم داشت (که ممکن است با نام کلید روشن-خاموش یا خاموش-روشن نیز بیان شود). اگر یک اتصال ثانویه اضافی در هر پل وجود داشته باشد و پل کلید در هنگامی که از ابتدا قطع بوده است، به کانتکت دوم متصل شود، این یک کلید دو مسیره یا DT است.
کلید دو مسیره ممکن است یک موقعیت مرکزی اضافی داشته باشد. این موقعیت ممکن است بدون اتصال (وضعیت«خاموش») یا در بعضی از موارد به کانتکت سوم متصل باشد.
زمانی که در ساختار کلید، فنر به کار می‌رود تا در زمان نیاز به قطع (خارج از محدوده ی ماکسیمم رنج جریان مصرفی)، بدون نیاز به فشار خارجی، به صورت دستی، اتصال را به موقعیت قبلی خود بازگرداند (قطع اتصال)، که به این دسته از کلید ها، غالبا کلید اتوماتیک گفته می شود.

کلید فشاری

معمولاً کلید فشاری پوش باتن نامیده می‌شود؛ گاهی اوقات هم اصطلاح کلید لحظه‌ای برای آن به کار برده می‌شود. در این باب کلید فشاری جدا از سوئیچ در نظر گرفته می‌شود (در سوئیچ یا کلیدهای اتوماتیک معمولاً به جای یک دکمه از راه اندازی اهرم شکل استفاده می شود و حداقل یک اتصال قطبی دارد)، همچنین کلید فشاری معمولا اتصالاتی دارد که از یکدیگر قابل تشخیص نیستند.
به یک کلید فشاری حداقل دو زبانه اتصال دارد که زمانی که کلید فشرده می شود، بسته یا باز می‌شود. معمولاً یک فنر فنر بازگرداندن وجود دارد که وقتی فشار خارجی برداشته می شود کلید را به حالت قبلی باز می گرداند.
برخلاف کلید (سوئیچ)، کلید فشاری معمول، اتصال اولیه ندارد که بتوان آن را به عنوان یک قطب تعیین کرد. با این حال، یک کلید فشاری تکی می تواند دو جفت جداگانه از اتصال ها را بسته یا باز کند، در این صورت عملکردی مشابه کلید فشاری دو قطبی دارد.

اغلب کلیدهای فشاری یک فنر بازگشتی استیل دارند، تا در برابر فشار رو به پایین کلید مقاومت کنند، همچنین یک جفت فنر روی جفت اتصالات قرار دارد تا وقتی کلید فشرده می شود، هر اتصال را در جای خود نگه دارد و اتصال محکم ایجاد کند.همچنین اصولا دو اتصال بالایی از نظر الکتریکی در ارتباط هستند.

کلید گردان

کلید گردان یا سوئیچ دوار را نباید با انکودر چرخشی (رمزگذار چرخشی)، اشتباه گرفت.
یک سوئیچ دوار یا گردان، باعث اتصال الکتریکی بین اجزای یک روتور که روی یک شفت نصب است، میشود و توسط یک دستگیره می چرخد و باعث اتصال یکی از دو یا چند کانتکت ثابت می‌شود.
سابقاً برای انتخاب موج باندها در یک گیرنده رادیویی کانال های پخش شده در تلویزیون یا ورودی های یک پیش تقویت کننده استریو به کار می رفته است.
از دهه ی ۱۹۹۰، در زمینه ی رادیو و تلویزیون رمزگذار چرخشی جایگزین این قطعه شده است.
با این حال هنوز در تجهیزات نظامی، تجهیزات میدانی، سیستم های کنترل صنعتی و سایر برنامه های کاربردی، یک قطعه نیرومند (کلید گردان) که بتواند در محیط های خشن دوام بیاورد ضروری است.
همچنین، در حالی که خروجی یک رمزگذار چرخشی باید توسط یک دستگاه مانند یک میکروکنترلر رمزگشایی و تفسیر شود، یک سوئیچ دوار یک مولفه کاملاً پسیو است که برای عملکرد آن نیازی به هیچ وسیله الکترونیکی اضافی نیست.

کلید گردان - پین های استپ کن

سوئیچ دوار معمولاً با حداکثر ۱۲ وضعیت ساخته می شود، اما تعدادی از وضعیت ها را با توقف (استپ کن)، محدود می کند. این محدود کننده معمولاً یک پین متصل به یک واشر است که در اطراف بوشینگ کلید قرار دارد.
پین به منظور جلوگیری از چرخیدن کلید به نقاط قبلی، وارد حفره های انتخابی می شود. به عنوان مثال یک کلید گردان ۸ وضعیتی می تواند به نحوی پیکربندی شود که فقط ۷ وضعیت (یا حتی فقط دو وضعیت موجود) را داشته باشد.

سوئیچ دوار - اتصال به روتور

در کلید گردان یک کانتکت جداگانه به روتور متصل می شود که به نوبه خود به هر یک از اتصالات ثابت متصل می شود، یک کلید گردان ممکن است دارای چندین پل باشد که هر کدام به روتور مربوط به خود متصل است احتمال دارد روترها در بخشی جدا از کلیدها باشند.
اما اگر کلید فقط تعداد کمی وضعیت داشته باشد، دو، سه یا چهار روتور که در جهت های مختلف کار می کنند ممکن است در غالب یک ساختار (قطعه ی واحد)، ترکیب شوند.
حتی امکان ساخت کلیدهای گردان با بیش از 12 وضعیت مختلف، به صورت دست ساز امکان پذیر است.

سوئیچ دوار - کلید اتصال کوتاه

اگر روتر در حالت کلی، لحظه ای قبل از قطع اتصال با کانتکت قبلی، یا کانتکت بعدی اتصال برقرار کند، در این حالت محصول ما به عنوان یک کلید اتصال کوتاه شناخته می‌شود که همچنین می‌تواند به عنوان یک کلید اتصال قبل از قطع به کار برود.

طراحی پنل کلید گردان - سایز طبقات

مدل مرسوم سوئیچ دوار به گونه ای طراحی شده است که به صورت نصب در پنل استوانه ای می باشد، قطر بدنه آن از محدوده 2/5 تا 4 سانتی متر است. اگر بیش از یک طبقه ی بسته وجود داشته باشد آن طبقه ها تقریبا 1/5 سانتی متر فاصله دارند. این دسته از کلیدها برای تغییر از یک وضعیت به وضعیت بعدی یک صدای «کلیک» ایجاد می‌کنند .

تفاوت های ریزبینانه در برخی از کلیدها

 برخی از کلید ها با یک شفت اسپلیند (اسپلیت)، با یک آداپتور برای دستگیره ای با سطح مقطع D شکل تغذیه می‌شوند؛ آداپتور را می‌توان بر روی شفت، در هر یک از ۱۲ وضعیت و یا بیشتر حرکت داد تا جایگیری های نامطلوب بدنه ی خود کلید را، به حداقل برساند، به صورتی که دستگیره به درستی در ارتباط با موقعیت‌های لحاظ شده در سطح پنل تنظیم می‌شود.
کلید های گردشی مینیاتوری ممکن است قطری به کوچکی 0.5 اینچ داشته باشند و معمولاً پایه‌هایی در انتهای این کلیدها تعبیه شده است تا بتوان آنها را در سوراخ‌های بردهای مدار چاپی نصب کرد. کلیدهای گردان مینیاتوری معمولاً جریانهای نامی پایین‌تری از کلیدهای کامل دارند.

کلیدهای گردان باید به اندازه ای محکم نصب شوند که در برابر نیروهای چرخشی زیادی که ممکن است ضربه‌های کاربر به آن وارد نماید، مقاومت کنند. در یک مدل نصب بر روی پنل، یک سرپیچ حول یک رشته سیم، در بوش کلید محکم می شود. از طریق مدل های نصبی در حفره‌های تخته ی مدار چاپی، با شفتی که از طریق برشی از پنل خارج شده است، می‌توان آنها را روی برد مدار محکم نمود.
برای به حداقل رساندن فشارهای مکانیکی روی مدار چاپی، گیره ها در یک کلید روی برد PC، معمولاً ضعیف‌تر از کلید کامل هستند و دستگیره معمولا کوچکتر است که باعث می‌شود اهرم، کمتر استفاده شود.

ایکس تموس المنت

وبلاگ شطرنجی

انواع خازن و اجزاء و محتویات داخلی خازن ها

خازنی که به یک منبع DC متصل است، شارژ را در خود ذخیره می‌کند و می تواند پس از قطع از منبع تغذیه به فعالیت خود در مدار ادامه دهد.
از این طریق خازن انرژی را ذخیره می کند یعنی می تواند دشارژ شود و در واقع مانند یک باتری کوچک قابل شارژ عمل کند. آهنگ شارژ/دشارژ به شدت سریع است، اما می‌توان آن را با سری کردن چند مقاومت محدود کرد که خازن را قادر می سازد به عنوان یک عنصر زمانبندی شده برای تأمین انرژی مورد نیاز در بسیاری از مدار های الکترونیکی به کار گرفته شود.
همچنین خازن ها می‌توانند برای مسدود کردن جریان DC نیز به کار بروند، در حالی که پالس ها و نویزهای الکتریکی و یا جریان متناوب، سیگنال‌های صوتی و یا دیگر اشکال امواج را از خود عبور بدهند.
این قابلیت آن را قادر می‌سازد تا ولتاژ خروجی ارائه شده توسط منبع تغذیه را صاف کند، این ویژگی برای حذف اسپایک های سیگنال هایی که در غیر این صورت تمایل به تریگر کردن کاذب عناصر، در مدارهای دیجیتال دارند، یا برای تنظیم پاسخ فرکانسی یک مدار صوتی، یا برای کوپل نمودن اجزای جداگانه یا قطعات مدار که باید از انتقال جریان DC محافظت شوند به کار گرفته می‌شود.

تجهیزات جانبی

در ساده ترین شکل یک خازن از دو صفحه تشکیل شده است که روی هر کدام از صفحات برای اتصال به یک منبع تغذیه DC نصب شده است. صفحات با یک لایه نازک و عایق از هم جدا شده‌اند که با نام دی الکتریک شناخته می‌شود و معمولاً این لایه یک لایه ی جامد یا یک خمیر است، اما ممکن است مایع، ژل، گاز یا خلأ باشد.
خود صفحات، در اغلب خازن ها از یک لایه نازک فلزی یا لایه نازک پلاستیکی متالیزه ساخته شده اند. برای کوچک کردن اندازه خازن، این لایه نازک را پیچیده و فشرده تولید میکنند تا محصول نهائی یک استوانه های فشرده را تشکیل بدهد، یا اینکه به صورت بخش های مسطح چندتایی به هم متصل می شوند.
الکترونها از منبع برق به صفحه ای که به سمت منفی منبع متصل شده، حرکت می‌کنند و تمایل دارند الکترون های روی صفحه دیگر را دفع کنند.

بسته به اندازه خازن، ممکن است برخی از فرکانسهای AC را در حین عبور دیگر فرکانس ها مسدود کند؛ به طور کلی، یک خازن کوچکتر، فرکانس های بالا را نسبتاً کارآمد عبور می‌دهد، چراکه موج کوچکی از جریان هر صفحه را پر می کند. با این حال، این وضعیت توسط راکتانس القایی (که باعث ایجاد مقاومت سری موثر می شود) در خازن، پیچیده می شود.
انواع مدل ها:
سه مدل از متداول ترین خازن ها، خازن های استوانه ای، دیسکی، مسطح مستطیلی هستند.

یک خازن استوانه‌ای ممکن است پایانه محوری (دو سیم متصل به هر دو طرف در انتهای خازن می باشند)، یا پایانه شعاعی (هر دو سیم از یک طرف خازن بیرون آمده اند) داشته باشد. خازن های نوع دوم(با پایانه شعاعی) به طور گسترده تر مورد استفاده قرار می گیرد زیرا آنها را می‌توان به راحتی در یک صفحه مدار قرار داد. خازن معمولاً در یک آلومینیوم کوچک بسته‌بندی می‌شود که یک طرف آن بسته است و انتهای دیگر آن با یک عایق پوشانده می‌شود و در یک ورقه نازک پلاستیکی عایق قرار می‌گیرد.

بسیاری از خازنها غیر قطبی هستند، به این معنی که به پلاریته(تقارن گرایی) حساس هستند. با این حال، خازن های الکترولیتی و تانتالیوم باید (به طریقی صحیح) به منبع ولتاژ DC متصل شوند. در این دسته از خازن ها، اگر یک پایانه(پایه) بلندتر از دیگری باشد، احتمالاً آن پایانه مثبت است. یک علامت یا نوار در یکی از طرف های انتهایی خازن(نزدیک به یکی از دو پایه)، پایانه منفی را نشان می‌دهد. در خازن تانتالیوم احتمالاً با استفاده از علامت + روی بدنه این قطعه، پایانه مثبت نشان داده میشود.
در صورتی که یک فلش روی بدنه خازن چاپ شده باشد، معمولاً به پایه (منفی) اشاره دارد. در یک بسته آلومینیومی با پایانه محوری، یک ترمینال که در یک طرف انتها، یک دیسک عایق در اطراف خود دارد، در حالی که پایانه دیگر به انتهای گرد بسته‌بندی متصل می‌باشد. سیمی که به انتهای عایق متصل است، اصولا پایه مثبت محسوب می شود.

هنگامی که خازن از منبع برق قطع می شود، بارهای مخالف در صفحات آن در نتیجه تعداد متقابل آنها باقی می ماند، اگر چه ولتاژ به تدریج به دلیل نشت یا به وسیله دی الکتریک و یا از طریق مسیرهای دیگر، کاهش می یابد.
زمانی که یک مقاومت در سمت صفحه شارژ شده خازن قرار داده می شود، خازن خود را از طریق مقاومت و با آهنگی که توسط اندازه مقاومت محدود می‌شود، دشارژ می‌کند. برعکس، اگر خازن از طریق مقاومت شارژ شود، مقدار مقاومت آهنگ شارژ شدن را محدود می کند.
یک مقاومت سری با یک خازن به عنوان یک شبکه RC(شبکه خازن-مقاومت) شناخته می‌شود.
هنگامی که یک خازن به یک منبع ولتاژ AC متصل می‌شود، هر موج برخورد الکترون به یک صفحه، موجب افزایش بار مخالف و برابر در صفحه دیگر می شود و هنگامی که پلاریته منبع تغذیه معکوس می‌شودو به همین صورت بارها در صفحات جای خود را عوض می‌کنند. این امر می‌تواند اینگونه به نظر برسد که خازن حتی اگر دی الکتریک جداشده از صفحات یک عایق باشد، جریان AC را هدایت می‌کند.
در واقع یک خازن جریان AC را عبور می‌دهد، هرچند در واقع این اتفاق نمی‌افتد. برای سهولت و به این دلیل که این مفهوم به طور گسترده ای فراگیر شده است، ما در اینجا خازن ها را به عنوان عبور دهنده برق AC نام گذاری می کنیم.

یک خازن دیسکی (که معمولا آن را خازن عدسی نیز می نامیم) معمولاً در پوشش عایقی سرامیکی قرار می‌گیرد و پایانه های شعاعی دارد. خازن های مدرن با مقادیر کمی بیشتر در اپوکسی جای می گیرند و ممکن است به صورت مستطیلی نیز ساخته شود.
یک خازن با نصب سطحی در واقع یک خازن مسطح مستطیلی است که معمولاً هر بعد آن کمتر از ۲ میلیمتر می باشد و در هر دو طرف، در انتهای خود دو صفحه رسانا دارد. که معمولاً این دسته از خازن ها مشابه یک مقاومت نصب سطحی می باشند. خازن های با مقادیر بزرگتر، به ناچار اندازه بزرگتری دارند اما همچنان می‌توانند برای کاربردهای نصب سطحی طراحی بشوند.

شبکه خازنی

شبکه ی خازنی (خازن آرایه ای) حاوی دو یا چند خازن است که از داخل نسبت به هم عایق شده و توسط کانتکت های خارجی قابل دسترسی هستند. آن ها در قالب نصب سطحی و همچنین در تراشه‌های نصب بر حفره‌های مداری DIP (دوتایی در بسته‌بندی خطی) و یا SIP (تکی در بسته‌بندی خطی) فروخته می‌شود. اجزای داخلی ممکن است به یکی از سه حالت زیر متصل شده باشند:
جداگانه و عایق از یکدیگر، باس-مشترک یا باس-مشترک دوگانه. از لحاظ فنی، آرایش جداگانه و عایق از یکدیگر را باید به عنوان یک خازن آرایه‌ی نام برد، اما در عمل، هر سه پیکربندی معمولاً به عنوان شبکه خازنی نامیده می شوند.
شبکه خازنی می تواند تعداد عناصر داخل مدار را کاهش بدهد که در آن مدار تراشه های منطقی دیجیتال نیازمند خازنهای بای پس (کنارگذر) هستند. این دسته از خازن ها از نظر مفهومی می توانند شبیه به آرایه های مقاومتی باشند.
تراشه های شامل مدارهای RC (جفت مقاومت-خازن چندتایی) نیز با این حال که غیر متداول می باشند، در دسترس هستند.

انواع اصولی خازن ها

خازن های الکترولیتی نسبتاً ارزان، کم حجم هستند و می توانند مقادیر بالایی داشته باشند. این ویژگی آنها را به انتخاب محبوبی در لوازم الکترونیکی مصرفی، به ویژه برای منابع برق تبدیل کرده است. ظرفیت خازنی الکترولیتیک با استفاده از ولتاژ متناوب(AC)، تجدید می‌شود. خمیر مرطوب داخل خازن برای بهبود عملکرد دی الکتریک در نظر گرفته شده است و هنگامی که ولتاژ اعمال شود، در بازه ی زمانی یکسال احتمالا خشک می شود. اگر الکترولیتی برای 10 سال یا بیشتر نگهداری ‌شود، زمانی که برق به آن وصل می شود، ممکن است یک اتصال کوتاه بین پایانه های آن ایجاد شود.

الکترولیت چیست؟

یک الکترولیت دوقطبی، یک بسته واحد است که حاوی دو خازن سری الکترولیتی که قطب های مخالف آنها به یکدیگر بسته شده است.
در این گونه از خازن ها اصولاً BP(دو قطبی) یا NP(غیر قطبی یا ناقطبی) بر روی بدنه آن چاپ می‌کنند. این دسته از خازن ها ممکن است در مدار های صوتی استفاده شوند که خازن های قطبی معمولا برای این نیازها نامناسب هستند و احتمالاً ارزان‌تر از جایگزین های غیر الکترولیتی هستند. با این حال، برخی نقاط ضعف مانند خازن های الکترولیتی در آنها وجود دارد.

انواع اصولی خازن ها

خازن تانتالیوم در عین کم حجم بودن، نسبتاً گران قیمت است و ممکن است در برابر افزایش های ناگهانی ولتاژ آسیب پذیر باشد. این خازن ها به استفاده اشتباه از قطب حساس هستند. به طور معمول، آنها به جای نصب در داخل یک بسته آلومینیومی کوچک، مانند الکترولیت‌ها درون اپوکسی قرار گرفتند و در نتیجه الکترولیت موجود در این محصولات، کمتر ممکن است دچار تبخیر و خشک شدن شود.
در نهایت، خازن های تانتالیوم با نصب سطحی محبوبیت کمتری نسبت به خازنهای سرامیکی دارند، زیرا خازن های سرامیکی با مقادیر الکتریکی زیاد، با ابعاد کوچکتر و مقاومت های سری معادل کمتری نسبت به تانتالیوم ها دردسترس هستند.

انواع اصولی خازن ها

خازن هایی با لایه های نازک پلاستیکی معمولاً برای فضاهای خارجی نسبت به مابقی قطعات تابلویی یا در حاشیه ی تابلوها استفاده می‌شوند. خازنهای سرامیکی تک لایه، اغلب برای بای پس استفاده می‌شوند و برای کاربردهای با فرکانس بالا یا دستگاه‌های صوتی مناسب هستند. استقامت مقداری آنها در برابر دما خیلی پایدار نیست، اگرچه انواع NPO پایدارتر هستند. خازن های سرامیکی چند لایه از خازن های سرامیکی یک لایه کم حجم تر هستند و در نتیجه به طور فزاینده محبوب شده اند.

دی الکتریک ها:
دی الکتریک که در خازن استفاده می‌شود، اغلب شامل یک لایه الکترولیتی، یک ترکیب سرامیکی، یک لایه نازک پلاستیکی (پلی کربنات، پلی پروپیلن یا پلی استایرن) یا کاغذ است.
یک لایه الکترولیتی در یک خازن الکترولیتی سنتی، شامل کاغذی است که در الکترولیت خیس شده است. این لایه کاغذی با یک لایه آلومینیومی همراه شده است به این صورت که در آن یک لایه آلومینیوم هیدروکسید ته نشین شده است. لایه ها برای ایجاد یک ساختار استوانه‌ای، پیچیده شده‌اند. عملکرد دی الکتریک هنگام ایجاد می‌شود که ولتاژ اعمال شود.

محتویات خازن ها

پلی استر:
متداول ترین نوع ورقه های نازک پلاستیکی است که دارای بالاترین ثابت دی الکتریک می‌باشند و حداکثر ظرفیت در واحد حجم را دارند.
پلی استر به طور گسترده در پروژه های برق DC مورد استفاده قرار می‌گیرد، با توجه به این نکته که لایه های رول شده باعث ایجاد انگیزه پارازیتی می‌شود. اغلب در کوپلینگ، تزویج زدایی و بای پس استفاده می‌شود، اما برای شرایطی که نیازمند ثبات و نشتی پایین است مناسب نیستند و همچنین ممکن است برای جریان بالا مناسب نباشد.

پلی کربنات:
از نظر حرارتی بسیار پایدار است، اغلب برای فیلتر کردن و مدارهای زمان بندی که نیاز به فرکانس ثابت دارند به کار می‌رود. یک مدل بسیار عالی از خازنها که می‌تواند در کاربردهای نظامی مفید باشد اما گران قیمت است. پلی استر، مایلر و دیگر انواع ورقه های نازک پلاستیکی اغلب در مدارهای صوتی استفاده می‌شوند که ویژگی غیر قطبی بودن آنها یک مزیت است.

پلی پروپیلن:
این دسته در برابر گرما آسیب پذیر هستند (حداکثر ۸۵ درجه سانتیگراد معمول است) و نسبت به پلی استر، پایداری کم تری نسبت به تغییرات دمایی دارد. با این ویژگی که محدوده خطای این دسته پایین‌تر از 1% می باشد. این خازنها یک انتخاب محبوب در شبکه های متقاطع برای ترکیب بلندگو ها هستند و برای کلیدزنی منبع تغذیه استفاده می شوند. آنها از نظر فیزیکی بزرگتر از خازن های دیگر هستند که از دی الکتریک ورقه ای نازک استفاده می کنند.

همراهان گرامی، در این بخش با توضیحات اجمالی در خصوص انواع خازن ها و اجزای تشکیل دهنده ی آن ها به صورت جزء به جزء با ما همراه بودید، در بخش های مختلف دنیای الکترونیک، تکنولوژی ساخت محصولات جدید به صورت روزانه در حال تغییر است و هر فردی که به صورت حرفه ای در این مسیر قدم بر میدارد، نیازمند به روز رسانی دانش خود میباشد.

ما در این بخش تلاش میکنیم تا با بالاترین حد توان بهترین اطلاعات روز دنیا و ایران را در عرصه ی دانش الکترونیک و الکتروتکنیک، برای سهولت هر چه بیشتر در مسیر اجرائی شدن پروژه های شما عزیزان، در اختیارتان قرار دهیم، تا در شادی موفقیت های چشم گیر شما همکاران گرامی، شریک باشیم.

با آرزوی بهترین ها در مسیر موفقیت و سعادتمندی روز افزون شما همراهان بزرگوار، شما را برای مطالعه ی مقالات تخصصی در دیگر زمینه های برقی و صنعتی دعوت میکنیم تا از دانش کاربردی در بخش های مختلف این مجموعه بزرگ بهره مند شوید.

انواع فیوز

یک فیوز، یک مدار الکتریکی یا دستگاه را از جریان بیش از حد، زمانی که قطعه فلزی در داخل آن برای ایجاد یک مدار باز ذوب می شود، محافظت می کند. به استثنای فیوز های قابل تنظیم، یک فیوز باید پس از اینکه از کار افتاد، دور ریخته شده و جایگزین شود.

قطع شدن یا پریدن فیوز

هنگامی که جریان بالا فیوز را ذوب می‌کند، گفته می‌شود که فیوز قطع شده یا پریده است. (در مورد یک فیوز با قابلیت تنظیم مجدد تنها کلمه پریدن استفاده میشود.)
فیوزها می توانند با ولتاژ AC یا DC کار کنند و می توانند تقریباً برای هر جریانی طراحی شوند.

این دسته از محصولات الکتریکی در ساختمان های مسکونی و تجاری، قطع کننده مدار مشترک می باشند، اما این امکان هنوز وجود دارد که یک فیوز کارتریج بزرگ برای محافظت از کل سیستم در برابر اتصال کوتاه یا جریان بیش از حد ناشی از رعد و برق بر روی خطوط شبکه با توان بالا استفاده شود.

در دستگاه‌های الکترونیکی، منبع تغذیه همیشه شامل فیوز است.
المنت در فیوز معمولاً یک سیم یا نوار فلزی (اغلب مسی) نازک است که بین دو پایانه نصب شده است.
در یک فیوز کارتریج، المنت در یک سیلندر شیشه ای یا سرامیکی یا در قوطی فلزی کوچک با یک اتصال در هر انتها محصور شده است.
(به سبک قدیمی، فیوزهای بزرگ با شدت آمپراژ بالا ممکن است در کاغذ یا لوله مقوایی بسته بندی شوند.)
در کارتریج های شیشه‌ای امکان بررسی برای تایید اینکه فیوز سوخته است یا خیر راحت تر است.

فیوز فقط به شدت جریان برق واکنش نشان میدهد، نه به ولتاژ. یکی از مهم ترین مؤلفه ها برای انتخاب فیوز، رعایت این قانون است که مجموع آمپراژ همه ی قطعاتی که در مدار قرار دارند را با 50% از مجموع کل آمپر جمع کنیم تا رنج فیوز قابل استفاده بر سر راه مدار مورد نظر به دست بیاید.

بعضی از نیمه هادی ها دارای نرخ I2T هستند و باید با فیوزی که نرخ مشابه دارد محافظت شوند. هر فیوز مقدار مقاومت مشخصی در مقابل جریان دارد و در غیر این صورت، جریان، گرمایی تولید نمی‌کند که فیوز را بپراند. در مشخصات مندرج بر محصول، افت ولتاژی را که مقاومت داخلی یک فیوز به مدار وارد می‌کند لیست شده است.

رنج جریان یا همان جریان نامی یک فیوز که معمولاً در پوشش آن چاپ شده یا عایق بندی شده و برابر حداکثر جریانی است که در دمای محیط مشخص شده توسط سازنده (که معمولاًدر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد مد نظر قرار می گیرد)، باید در برابر آن به صورت مستمر مقاومت کند و جریان برق را برقرار نگه دارد.

 دمای محیط به محیط اطراف فیوز اشاره دارد نه فضای کلی که در آن واقع شده است. توجه داشته باشید که در یک محفظه حاوی قطعات دیگر، دما معمولاً به میزان قابل توجهی بالاتر از دمای خارج محفظه است.

توضیحات محصول

به طور ایده آل یک فیوز باید به طور قابل اطمینان و نامحدود در بالاترین حد رنج خود عمل کند، اما اگر شدت جریان حدود 20% فراتر از حد اکثر افزایش یابد، فیوز باید بپرد. در واقع تولید کنندگان این دسته از محصولات الکتریکی، همیشه توصیه میکنند که بارگیری پیوسته فیوز نباید بیش از 75% رنج آن در 25 درجه سانتی گراد باشد.

نکته ی قابل توجهی که باید به آن اشاره کنیم این است که دسته ای از فیوزها که در این بخش به آن ها به طور مستقیم اشاره نکردیم، کلید فیوز مینیاتوری میباشد.

در خصوص این دسته فیوزها به صورت کامل تر در بخش کلیدها و پاره ای توضیح در بخش رله ها ارائه شده است.

چرا که کلید مینیاتوری ساختاری متشکل از یک رله، یک کلید و یک فیوز را در بر دارد.

بسیاری از کالاهای الکتریکی و الکترونیکی دیگر نیز به همین شکل، ساختاری چندگانه و ترکیبی از چند قطعه ی مستقل دارند.

انواع کلید

اصطلاح کلید به سوئیچ مکانیکی اشاره دارد که عملکرد آن فیزیکی است و توسط یک اهرم یا کشویی تک دستگیره کنترل می شود.
یک سوئیچ حاوی حداقل دو اتصال است که وقتی اهرم یا دستگیره خارجی حرکت کند آن اتصالات باز یا بسته می‌شود.
اساسی ترین نوع کلید، کلیدی چاقویی است. اگرچه این کلید در روزهای ابتدایی کشف الکتریسیته رایج بود، اما امروز محدود به اهداف آموزشی در مدارس و برای شبکه های تأمین برق AC مطرح می‌شود، که سطح تماس بزرگ، این کلید را برای هدایت شدت جریان های بالای برق مناسب می کند و آن را برای بار قابل توجه (کلید زنی در دمای بالا) می توان استفاده کرد.
پل یک سوئیچ، به طور کلی به یک کانتکت متحرک، متصل است که اتصال یا تماس ثانویه را وصل یا قطع می کند. اگر تنها یک پل وجود داشته باشد، کلید، تک پل خواهد بود. اگر یک پل اضافی وجود داشته باشد که با کانتکت مربوط به خودش یا مجموعه ای از کانتکت ها، از ابتدا از نظر الکتریکی جدا شده است، یک کلید دوپل محسوب میشود که همچنین به عنوان کلید دوقطبی نیز شناخته می‌شود. قابل ذکر است کلیدهای با بیش از چهار پل (سه فاز و یک نول) متداول نیستند.
اگر فقط یک اتصال ثانویه در هر پل وجود داشته باشد، یک کلید تک-مسیره یا ST خواهیم داشت (که ممکن است با نام کلید روشن-خاموش یا خاموش-روشن نیز بیان شود). اگر یک اتصال ثانویه اضافی در هر پل وجود داشته باشد و پل کلید در هنگامی که از ابتدا قطع بوده است، به کانتکت دوم متصل شود، این یک کلید دو مسیره یا DT است.
کلید دو مسیره ممکن است یک موقعیت مرکزی اضافی داشته باشد. این موقعیت ممکن است بدون اتصال (وضعیت«خاموش») یا در بعضی از موارد به کانتکت سوم متصل باشد.
زمانی که در ساختار کلید، فنر به کار می‌رود تا در زمان نیاز به قطع (خارج از محدوده ی ماکسیمم رنج جریان مصرفی)، بدون نیاز به فشار خارجی، به صورت دستی، اتصال را به موقعیت قبلی خود بازگرداند (قطع اتصال)، که به این دسته از کلید ها، غالبا کلید اتوماتیک گفته می شود.

کلید فشاری

معمولاً کلید فشاری پوش باتن نامیده می‌شود؛ گاهی اوقات هم اصطلاح کلید لحظه‌ای برای آن به کار برده می‌شود. در این باب کلید فشاری جدا از سوئیچ در نظر گرفته می‌شود (در سوئیچ یا کلیدهای اتوماتیک معمولاً به جای یک دکمه از راه اندازی اهرم شکل استفاده می شود و حداقل یک اتصال قطبی دارد)، همچنین کلید فشاری معمولا اتصالاتی دارد که از یکدیگر قابل تشخیص نیستند.
به یک کلید فشاری حداقل دو زبانه اتصال دارد که زمانی که کلید فشرده می شود، بسته یا باز می‌شود. معمولاً یک فنر فنر بازگرداندن وجود دارد که وقتی فشار خارجی برداشته می شود کلید را به حالت قبلی باز می گرداند.
برخلاف کلید (سوئیچ)، کلید فشاری معمول، اتصال اولیه ندارد که بتوان آن را به عنوان یک قطب تعیین کرد. با این حال، یک کلید فشاری تکی می تواند دو جفت جداگانه از اتصال ها را بسته یا باز کند، در این صورت عملکردی مشابه کلید فشاری دو قطبی دارد.

اغلب کلیدهای فشاری یک فنر بازگشتی استیل دارند، تا در برابر فشار رو به پایین کلید مقاومت کنند، همچنین یک جفت فنر روی جفت اتصالات قرار دارد تا وقتی کلید فشرده می شود، هر اتصال را در جای خود نگه دارد و اتصال محکم ایجاد کند.همچنین اصولا دو اتصال بالایی از نظر الکتریکی در ارتباط هستند.

کلید گردان

کلید گردان یا سوئیچ دوار را نباید با انکودر چرخشی (رمزگذار چرخشی)، اشتباه گرفت.
یک سوئیچ دوار یا گردان، باعث اتصال الکتریکی بین اجزای یک روتور که روی یک شفت نصب است، میشود و توسط یک دستگیره می چرخد و باعث اتصال یکی از دو یا چند کانتکت ثابت می‌شود.
سابقاً برای انتخاب موج باندها در یک گیرنده رادیویی کانال های پخش شده در تلویزیون یا ورودی های یک پیش تقویت کننده استریو به کار می رفته است.
از دهه ی ۱۹۹۰، در زمینه ی رادیو و تلویزیون رمزگذار چرخشی جایگزین این قطعه شده است.
با این حال هنوز در تجهیزات نظامی، تجهیزات میدانی، سیستم های کنترل صنعتی و سایر برنامه های کاربردی، یک قطعه نیرومند (کلید گردان) که بتواند در محیط های خشن دوام بیاورد ضروری است.
همچنین، در حالی که خروجی یک رمزگذار چرخشی باید توسط یک دستگاه مانند یک میکروکنترلر رمزگشایی و تفسیر شود، یک سوئیچ دوار یک مولفه کاملاً پسیو است که برای عملکرد آن نیازی به هیچ وسیله الکترونیکی اضافی نیست.

کلید گردان - پین های استپ کن

سوئیچ دوار معمولاً با حداکثر ۱۲ وضعیت ساخته می شود، اما تعدادی از وضعیت ها را با توقف (استپ کن)، محدود می کند. این محدود کننده معمولاً یک پین متصل به یک واشر است که در اطراف بوشینگ کلید قرار دارد.
پین به منظور جلوگیری از چرخیدن کلید به نقاط قبلی، وارد حفره های انتخابی می شود. به عنوان مثال یک کلید گردان ۸ وضعیتی می تواند به نحوی پیکربندی شود که فقط ۷ وضعیت (یا حتی فقط دو وضعیت موجود) را داشته باشد.

سوئیچ دوار - اتصال به روتور

در کلید گردان یک کانتکت جداگانه به روتور متصل می شود که به نوبه خود به هر یک از اتصالات ثابت متصل می شود، یک کلید گردان ممکن است دارای چندین پل باشد که هر کدام به روتور مربوط به خود متصل است احتمال دارد روترها در بخشی جدا از کلیدها باشند.
اما اگر کلید فقط تعداد کمی وضعیت داشته باشد، دو، سه یا چهار روتور که در جهت های مختلف کار می کنند ممکن است در غالب یک ساختار (قطعه ی واحد)، ترکیب شوند.
حتی امکان ساخت کلیدهای گردان با بیش از 12 وضعیت مختلف، به صورت دست ساز امکان پذیر است.

سوئیچ دوار - کلید اتصال کوتاه

اگر روتر در حالت کلی، لحظه ای قبل از قطع اتصال با کانتکت قبلی، یا کانتکت بعدی اتصال برقرار کند، در این حالت محصول ما به عنوان یک کلید اتصال کوتاه شناخته می‌شود که همچنین می‌تواند به عنوان یک کلید اتصال قبل از قطع به کار برود.

طراحی پنل کلید گردان - سایز طبقات

مدل مرسوم سوئیچ دوار به گونه ای طراحی شده است که به صورت نصب در پنل استوانه ای می باشد، قطر بدنه آن از محدوده 2/5 تا 4 سانتی متر است. اگر بیش از یک طبقه ی بسته وجود داشته باشد آن طبقه ها تقریبا 1/5 سانتی متر فاصله دارند. این دسته از کلیدها برای تغییر از یک وضعیت به وضعیت بعدی یک صدای «کلیک» ایجاد می‌کنند .

تفاوت های ریزبینانه در برخی از کلیدها

 برخی از کلید ها با یک شفت اسپلیند (اسپلیت)، با یک آداپتور برای دستگیره ای با سطح مقطع D شکل تغذیه می‌شوند؛ آداپتور را می‌توان بر روی شفت، در هر یک از ۱۲ وضعیت و یا بیشتر حرکت داد تا جایگیری های نامطلوب بدنه ی خود کلید را، به حداقل برساند، به صورتی که دستگیره به درستی در ارتباط با موقعیت‌های لحاظ شده در سطح پنل تنظیم می‌شود.
کلید های گردشی مینیاتوری ممکن است قطری به کوچکی 0.5 اینچ داشته باشند و معمولاً پایه‌هایی در انتهای این کلیدها تعبیه شده است تا بتوان آنها را در سوراخ‌های بردهای مدار چاپی نصب کرد. کلیدهای گردان مینیاتوری معمولاً جریانهای نامی پایین‌تری از کلیدهای کامل دارند.

کلیدهای گردان باید به اندازه ای محکم نصب شوند که در برابر نیروهای چرخشی زیادی که ممکن است ضربه‌های کاربر به آن وارد نماید، مقاومت کنند. در یک مدل نصب بر روی پنل، یک سرپیچ حول یک رشته سیم، در بوش کلید محکم می شود. از طریق مدل های نصبی در حفره‌های تخته ی مدار چاپی، با شفتی که از طریق برشی از پنل خارج شده است، می‌توان آنها را روی برد مدار محکم نمود.
برای به حداقل رساندن فشارهای مکانیکی روی مدار چاپی، گیره ها در یک کلید روی برد PC، معمولاً ضعیف‌تر از کلید کامل هستند و دستگیره معمولا کوچکتر است که باعث می‌شود اهرم، کمتر استفاده شود.

پیشرو و نتیجه بخش: گامی در مسیر آشنایی با رله ها

رله ها سوئیچ هایی میباشند که با یک سیگنال یا تحریک الکتریکی، مدارهای الکترونیکی را باز و بسته میکنند.
همانطور که میدانید، سوئیچ دستگاهی میباشد که بازو بسته شدن مدارها را توسط یک فرمان دستی که توسط یک فرد یا یک شیء اعمال میشود، امکان پذیر میسازد.
رله ها در جاهایی که نیاز به کنترل یک یا چند مدار به وسیله ی یک سیگنال که حتی ممکن است، از مدار اصلی جدا باشد، مورد استفاده قرار میگیرند.
زمانی استفاده از رله ضرورت پیدا میکند که عملکرد دستی یا غیر ممکن است یا کاربردی ندارد.
در تعریف دقیق تر، زمانی که سوئیچ باز است مدار ما باز یا قطع است، و وقتی که سوئیچ بسته است، مدار ما بسته یا وصل میباشد.
زمانی که یک سوئیچ توسط یک سیگنال فعال میشود، آن را معمولا رله مینامیم.
حال، سوئیچ در رله، نشانگر یک قطب رله میباشد در حالی که یک رله، میتواند یک یا چند قطب داشته باشد.
تعداد قطب ها در یک رله، بیانگر تعداد سوئیچ های موجود در رله میباشد، هر قطب میتواند به صورت تک یا جفت_درگاه باشد، که بیانگر تعداد مدارهایی میباشد که میتواند نسبت به تعداد قطب ها کنترل کند.
درگاه تکی یعنی در یک قطب، هم وضعیت باز هم وضعیت بسته را در اختیار دارید و رله بین این دو حالت تغییر وضعیت میدهد.
در حالت دو درگاهی، قطب میتواند دو مدار را کنترل کند و تغییر وضعیت یک مدار باز در حالتی که مدار دوم بسته میباشد را انجام دهد، یا برعکس.
درگاه ها، مکان های جدا شده و یا اتصالات منفصل میباشند که سوئیچ از آن برای باز و بسته کردن مسیر سیگنال الکتریکی استفاده میکند.
تمام اتصالات، دارای یک درگاه تکی یا جفتی میباشند.
درگاه تکی، سیگنال را در یک مسیر هدایت میکند، در حالی که درگاه جفتی، سیگنال را در دو مکان میکشند.
درگاه تکی معمولا در سوئیچ های توان پایین مثل مصارف روشنایی استفاده میشود.
درگاه جفت در سوئیچینگ اتصالات با توان بالا مثل سیم پیچ ها استفاده میگردند.
رله ی الکتریکی، رله الکترومغناطیس یا رله الکترومکانیک نیز نام گذاری می شود و با رله جامد تفاوت دارد.
یک رله، به سیگنال یا پالس برق امکان روشن یا خاموش شدن جریان برق را در مدار انتخابی توسط یک جریان جداگانه ی برق میدهد.
اغلب اوقات، یک رله از ولتاژ پایین یا جریان پایین برای کنترل جریان یا ولتاژ بالاتر استفاده می‌کند. این ویژگی باعث می شود با بهره مندی از سیگنال جریان پایین یا ولتاژ پایین بتوانیم از سوئیچ اقتصادی و نسبتاً کوچکی برای اعمال فرمان قطع یا وصل استفاده کنیم و همینطور برای سیم کشی سوئیچ به رله می توان با سیم ارزان قیمت با قطر کم متصل شد که در این حالت، رله جریان بیشتری را نزدیک به بار کنترل می‌کند. برای مثال یک شمع احتراق، که در یک موتور، سوخت فسیلی را مشتعل می کند، یک سیگنال از رله ی نزدیک به روشن کننده موتور دریافت کرده است و خود این رله فرمان اولیه را از یک سوئیچ با ساختار ارزان و اقتصادی گرفته است.
در حالیکه وسایل سوئیچینگ در یک وضعیت ثابت، سریع تر و مطمئن تر هستند، رله‌ها مزیت و برتری های ویژه ای نسبت به کلید ها دارند. آنها می‌توانند سوئیچینگ چند قطبی و رله ها با سوئیچینگ تک ضربه ای را کنترل کنند و می توانند در مقیاس زمان/ولتاژ یا جریان بالا ارزان تر باشند.
یک رله شامل یک بوبین، القاگر و حداقل یک جفت رابط است. جریان در بوبین جاری می شود و به عنوان یک الکترومغناطیس عمل می کند و یک میدان مغناطیسی می سازد. به این شکل القاگر را راه می‌اندازد که اغلب القاگرها، به همراه به یک بازوی اصلی طراحی می‌ شوند که نقطه ی اتصال رابط را باز و بسته می کند.
در ساده ترین حالت یک رله، از یک القاگر، یک بوبین، رابط ها و دو بلوک تشکیل شده است.
دو بلوک نامبرده از یک ماده عایق سازی ساخته شده اند، یکی در سمت چپ، از پلاتین رابط ها برای عدم اتصال رابط ها به یکدیگر حفاظت میکند و دیگری در سمت راست، رابط ها را به هم، در زمانی که، از القاگر در پاسخ به یک میدان مغناطیسی از بوبین روی محور اصلی می‌چرخاند، فشار می‌دهند و بین پلاتین رابط ها از این سو(سمت راست) اتصال برقرار می کند.
رله های کوچک در طرح های متنوع ، می‌توانند ولتاژ ها و جریان های مختلفی را کنترل کنند.
بعضی از رله ها برای ورود به سوکت ها طراحی می شوند و برخی دیگر، برای استفاده در محیط های خشک و تمیز، با اتصالات و بوبین تولید می‌شوند.
برخی از رله ها با بوبین هایی با ولتاژ و یا آمپراژ بالا و برخی دیگر با بوبین هایی با ولتاژ و یا آمپراژ پایین تر طراحی می شوند، برخی از بوبین ها به صورت چفت شونده با دو بوبین تولید می شوند.

رله ها سوئیچ هایی میباشند که با یک سیگنال یا تحریک الکتریکی، مدارهای الکترونیکی را باز و بسته میکنند.
همانطور که میدانید، سوئیچ دستگاهی میباشد که بازو بسته شدن مدارها را توسط یک فرمان دستی که توسط یک فرد یا یک شیء اعمال میشود، امکان پذیر میسازد.
رله ها در جاهایی که نیاز به کنترل یک یا چند مدار به وسیله ی یک سیگنال که حتی ممکن است، از مدار اصلی جدا باشد، مورد استفاده قرار میگیرند.
زمانی استفاده از رله ضرورت پیدا میکند که عملکرد دستی یا غیر ممکن است یا کاربردی ندارد.

فرمان پذیری اقتصادی با رله

اغلب اوقات، یک رله از ولتاژ پایین یا جریان پایین برای کنترل جریان یا ولتاژ بالاتر استفاده می‌کند. این ویژگی باعث می شود با بهره مندی از سیگنال جریان پایین یا ولتاژ پایین بتوانیم از سوئیچ اقتصادی و نسبتاً کوچکی برای اعمال فرمان قطع یا وصل استفاده کنیم و همینطور برای سیم کشی سوئیچ به رله می توان با سیم ارزان قیمت با قطر کم متصل شد که در این حالت، رله جریان بیشتری را نزدیک به بار کنترل می‌کند.

با ما در ارتباط باشید

“یک توضیح کوتاه درباره ی هرچه تمایل دارید

در این قسمت وارد نمایید

این متن قابل تغییر است

در تعریف دقیق تر، زمانی که سوئیچ باز است مدار ما باز یا قطع است، و وقتی که سوئیچ بسته است، مدار ما بسته یا وصل میباشد.
زمانی که یک سوئیچ توسط یک سیگنال فعال میشود، آن را معمولا رله مینامیم.
حال، سوئیچ در رله، نشانگر یک قطب رله میباشد در حالی که یک رله، میتواند یک یا چند قطب داشته باشد.

تعداد قطب ها در یک رله، بیانگر تعداد سوئیچ های موجود در رله میباشد، هر قطب میتواند به صورت تک یا جفت_درگاه باشد، که بیانگر تعداد مدارهایی میباشد که میتواند نسبت به تعداد قطب ها کنترل کند.
درگاه تکی یعنی در یک قطب، هم وضعیت باز هم وضعیت بسته را در اختیار دارید و رله بین این دو حالت تغییر وضعیت میدهد.
در حالت دو درگاهی، قطب میتواند دو مدار را کنترل کند و تغییر وضعیت یک مدار باز در حالتی که مدار دوم بسته میباشد را انجام دهد، یا برعکس.
درگاه ها، مکان های جدا شده و یا اتصالات منفصل میباشند که سوئیچ از آن برای باز و بسته کردن مسیر سیگنال الکتریکی استفاده میکند.
تمام اتصالات، دارای یک درگاه تکی یا جفتی میباشند.

تفاوت درگاه ها در رله

درگاه تکی یعنی در یک قطب، هم وضعیت باز هم وضعیت بسته را در اختیار دارید و رله بین این دو حالت تغییر وضعیت میدهد.
در حالت دو درگاهی، قطب میتواند دو مدار را کنترل کند و تغییر وضعیت یک مدار باز در حالتی که مدار دوم بسته میباشد را انجام دهد، یا برعکس.
درگاه ها، مکان های جدا شده و یا اتصالات منفصل میباشند که سوئیچ از آن برای باز و بسته کردن مسیر سیگنال الکتریکی استفاده میکند.
تمام اتصالات، دارای یک درگاه تکی یا جفتی میباشند.

درگاه تکی، سیگنال را در یک مسیر هدایت میکند، در حالی که درگاه جفتی، سیگنال را در دو مکان میکشند.
درگاه تکی معمولا در سوئیچ های توان پایین مثل مصارف روشنایی استفاده میشود.
درگاه جفت در سوئیچینگ اتصالات با توان بالا مثل سیم پیچ ها استفاده میگردند.
رله ی الکتریکی، رله الکترومغناطیس یا رله الکترومکانیک نیز نام گذاری می شود و با رله جامد تفاوت دارد.
یک رله، به سیگنال یا پالس برق امکان روشن یا خاموش شدن جریان برق را در مدار انتخابی توسط یک جریان جداگانه ی برق میدهد.
اغلب اوقات، یک رله از ولتاژ پایین یا جریان پایین برای کنترل جریان یا ولتاژ بالاتر استفاده می‌کند. این ویژگی باعث می شود با بهره مندی از سیگنال جریان پایین یا ولتاژ پایین بتوانیم از سوئیچ اقتصادی و نسبتاً کوچکی برای اعمال فرمان قطع یا وصل استفاده کنیم و همینطور برای سیم کشی سوئیچ به رله می توان با سیم ارزان قیمت با قطر کم متصل شد که در این حالت، رله جریان بیشتری را نزدیک به بار کنترل می‌کند. برای مثال یک شمع احتراق، که در یک موتور، سوخت فسیلی را مشتعل می کند، یک سیگنال از رله ی نزدیک به روشن کننده موتور دریافت کرده است و خود این رله فرمان اولیه را از یک سوئیچ با ساختار ارزان و اقتصادی گرفته است.
در حالیکه وسایل سوئیچینگ در یک وضعیت ثابت، سریع تر و مطمئن تر هستند، رله‌ها مزیت و برتری های ویژه ای نسبت به کلید ها دارند. آنها می‌توانند سوئیچینگ چند قطبی و رله ها با سوئیچینگ تک ضربه ای را کنترل کنند و می توانند در مقیاس زمان/ولتاژ یا جریان بالا ارزان تر باشند.
یک رله شامل یک بوبین، القاگر و حداقل یک جفت رابط است. جریان در بوبین جاری می شود و به عنوان یک الکترومغناطیس عمل می کند و یک میدان مغناطیسی می سازد. به این شکل القاگر را راه می‌اندازد که اغلب القاگرها، به همراه به یک بازوی اصلی طراحی می‌ شوند که نقطه ی اتصال رابط را باز و بسته می کند.

ایکس تموس المنت

وبلاگ آلترناتیو

خازن

انواع خازن و اجزاء و محتویات داخلی خازن ها

خازنی که به یک منبع DC متصل است، شارژ را در خود ذخیره می‌کند و می تواند پس از قطع از منبع تغذیه به فعالیت خود در مدار ادامه دهد.
از این طریق خازن انرژی را ذخیره می کند یعنی می تواند دشارژ شود و در واقع مانند یک باتری کوچک قابل شارژ عمل کند. آهنگ شارژ/دشارژ به شدت سریع است، اما می‌توان آن را با سری کردن چند مقاومت محدود کرد که خازن را قادر می سازد به عنوان یک عنصر زمانبندی شده برای تأمین انرژی مورد نیاز در بسیاری از مدار های الکترونیکی به کار گرفته شود.
همچنین خازن ها می‌توانند برای مسدود کردن جریان DC نیز به کار بروند، در حالی که پالس ها و نویزهای الکتریکی و یا جریان متناوب، سیگنال‌های صوتی و یا دیگر اشکال امواج را از خود عبور بدهند.
این قابلیت آن را قادر می‌سازد تا ولتاژ خروجی ارائه شده توسط منبع تغذیه را صاف کند، این ویژگی برای حذف اسپایک های سیگنال هایی که در غیر این صورت تمایل به تریگر کردن کاذب عناصر، در مدارهای دیجیتال دارند، یا برای تنظیم پاسخ فرکانسی یک مدار صوتی، یا برای کوپل نمودن اجزای جداگانه یا قطعات مدار که باید از انتقال جریان DC محافظت شوند به کار گرفته می‌شود.

تجهیزات جانبی

در ساده ترین شکل یک خازن از دو صفحه تشکیل شده است که روی هر کدام از صفحات برای اتصال به یک منبع تغذیه DC نصب شده است. صفحات با یک لایه نازک و عایق از هم جدا شده‌اند که با نام دی الکتریک شناخته می‌شود و معمولاً این لایه یک لایه ی جامد یا یک خمیر است، اما ممکن است مایع، ژل، گاز یا خلأ باشد.
خود صفحات، در اغلب خازن ها از یک لایه نازک فلزی یا لایه نازک پلاستیکی متالیزه ساخته شده اند. برای کوچک کردن اندازه خازن، این لایه نازک را پیچیده و فشرده تولید میکنند تا محصول نهائی یک استوانه های فشرده را تشکیل بدهد، یا اینکه به صورت بخش های مسطح چندتایی به هم متصل می شوند.
الکترونها از منبع برق به صفحه ای که به سمت منفی منبع متصل شده، حرکت می‌کنند و تمایل دارند الکترون های روی صفحه دیگر را دفع کنند.

بسته به اندازه خازن، ممکن است برخی از فرکانسهای AC را در حین عبور دیگر فرکانس ها مسدود کند؛ به طور کلی، یک خازن کوچکتر، فرکانس های بالا را نسبتاً کارآمد عبور می‌دهد، چراکه موج کوچکی از جریان هر صفحه را پر می کند. با این حال، این وضعیت توسط راکتانس القایی (که باعث ایجاد مقاومت سری موثر می شود) در خازن، پیچیده می شود.
انواع مدل ها:
سه مدل از متداول ترین خازن ها، خازن های استوانه ای، دیسکی، مسطح مستطیلی هستند.

یک خازن استوانه‌ای ممکن است پایانه محوری (دو سیم متصل به هر دو طرف در انتهای خازن می باشند)، یا پایانه شعاعی (هر دو سیم از یک طرف خازن بیرون آمده اند) داشته باشد. خازن های نوع دوم(با پایانه شعاعی) به طور گسترده تر مورد استفاده قرار می گیرد زیرا آنها را می‌توان به راحتی در یک صفحه مدار قرار داد. خازن معمولاً در یک آلومینیوم کوچک بسته‌بندی می‌شود که یک طرف آن بسته است و انتهای دیگر آن با یک عایق پوشانده می‌شود و در یک ورقه نازک پلاستیکی عایق قرار می‌گیرد.

بسیاری از خازنها غیر قطبی هستند، به این معنی که به پلاریته(تقارن گرایی) حساس هستند. با این حال، خازن های الکترولیتی و تانتالیوم باید (به طریقی صحیح) به منبع ولتاژ DC متصل شوند. در این دسته از خازن ها، اگر یک پایانه(پایه) بلندتر از دیگری باشد، احتمالاً آن پایانه مثبت است. یک علامت یا نوار در یکی از طرف های انتهایی خازن(نزدیک به یکی از دو پایه)، پایانه منفی را نشان می‌دهد. در خازن تانتالیوم احتمالاً با استفاده از علامت + روی بدنه این قطعه، پایانه مثبت نشان داده میشود.
در صورتی که یک فلش روی بدنه خازن چاپ شده باشد، معمولاً به پایه (منفی) اشاره دارد. در یک بسته آلومینیومی با پایانه محوری، یک ترمینال که در یک طرف انتها، یک دیسک عایق در اطراف خود دارد، در حالی که پایانه دیگر به انتهای گرد بسته‌بندی متصل می‌باشد. سیمی که به انتهای عایق متصل است، اصولا پایه مثبت محسوب می شود.

هنگامی که خازن از منبع برق قطع می شود، بارهای مخالف در صفحات آن در نتیجه تعداد متقابل آنها باقی می ماند، اگر چه ولتاژ به تدریج به دلیل نشت یا به وسیله دی الکتریک و یا از طریق مسیرهای دیگر، کاهش می یابد.
زمانی که یک مقاومت در سمت صفحه شارژ شده خازن قرار داده می شود، خازن خود را از طریق مقاومت و با آهنگی که توسط اندازه مقاومت محدود می‌شود، دشارژ می‌کند. برعکس، اگر خازن از طریق مقاومت شارژ شود، مقدار مقاومت آهنگ شارژ شدن را محدود می کند.
یک مقاومت سری با یک خازن به عنوان یک شبکه RC(شبکه خازن-مقاومت) شناخته می‌شود.
هنگامی که یک خازن به یک منبع ولتاژ AC متصل می‌شود، هر موج برخورد الکترون به یک صفحه، موجب افزایش بار مخالف و برابر در صفحه دیگر می شود و هنگامی که پلاریته منبع تغذیه معکوس می‌شودو به همین صورت بارها در صفحات جای خود را عوض می‌کنند. این امر می‌تواند اینگونه به نظر برسد که خازن حتی اگر دی الکتریک جداشده از صفحات یک عایق باشد، جریان AC را هدایت می‌کند.
در واقع یک خازن جریان AC را عبور می‌دهد، هرچند در واقع این اتفاق نمی‌افتد. برای سهولت و به این دلیل که این مفهوم به طور گسترده ای فراگیر شده است، ما در اینجا خازن ها را به عنوان عبور دهنده برق AC نام گذاری می کنیم.

یک خازن دیسکی (که معمولا آن را خازن عدسی نیز می نامیم) معمولاً در پوشش عایقی سرامیکی قرار می‌گیرد و پایانه های شعاعی دارد. خازن های مدرن با مقادیر کمی بیشتر در اپوکسی جای می گیرند و ممکن است به صورت مستطیلی نیز ساخته شود.
یک خازن با نصب سطحی در واقع یک خازن مسطح مستطیلی است که معمولاً هر بعد آن کمتر از ۲ میلیمتر می باشد و در هر دو طرف، در انتهای خود دو صفحه رسانا دارد. که معمولاً این دسته از خازن ها مشابه یک مقاومت نصب سطحی می باشند. خازن های با مقادیر بزرگتر، به ناچار اندازه بزرگتری دارند اما همچنان می‌توانند برای کاربردهای نصب سطحی طراحی بشوند.

شبکه خازنی

شبکه ی خازنی (خازن آرایه ای) حاوی دو یا چند خازن است که از داخل نسبت به هم عایق شده و توسط کانتکت های خارجی قابل دسترسی هستند. آن ها در قالب نصب سطحی و همچنین در تراشه‌های نصب بر حفره‌های مداری DIP (دوتایی در بسته‌بندی خطی) و یا SIP (تکی در بسته‌بندی خطی) فروخته می‌شود. اجزای داخلی ممکن است به یکی از سه حالت زیر متصل شده باشند:
جداگانه و عایق از یکدیگر، باس-مشترک یا باس-مشترک دوگانه. از لحاظ فنی، آرایش جداگانه و عایق از یکدیگر را باید به عنوان یک خازن آرایه‌ی نام برد، اما در عمل، هر سه پیکربندی معمولاً به عنوان شبکه خازنی نامیده می شوند.
شبکه خازنی می تواند تعداد عناصر داخل مدار را کاهش بدهد که در آن مدار تراشه های منطقی دیجیتال نیازمند خازنهای بای پس (کنارگذر) هستند. این دسته از خازن ها از نظر مفهومی می توانند شبیه به آرایه های مقاومتی باشند.
تراشه های شامل مدارهای RC (جفت مقاومت-خازن چندتایی) نیز با این حال که غیر متداول می باشند، در دسترس هستند.

انواع اصولی خازن ها

خازن های الکترولیتی نسبتاً ارزان، کم حجم هستند و می توانند مقادیر بالایی داشته باشند. این ویژگی آنها را به انتخاب محبوبی در لوازم الکترونیکی مصرفی، به ویژه برای منابع برق تبدیل کرده است. ظرفیت خازنی الکترولیتیک با استفاده از ولتاژ متناوب(AC)، تجدید می‌شود. خمیر مرطوب داخل خازن برای بهبود عملکرد دی الکتریک در نظر گرفته شده است و هنگامی که ولتاژ اعمال شود، در بازه ی زمانی یکسال احتمالا خشک می شود. اگر الکترولیتی برای 10 سال یا بیشتر نگهداری ‌شود، زمانی که برق به آن وصل می شود، ممکن است یک اتصال کوتاه بین پایانه های آن ایجاد شود.

الکترولیت چیست؟

یک الکترولیت دوقطبی، یک بسته واحد است که حاوی دو خازن سری الکترولیتی که قطب های مخالف آنها به یکدیگر بسته شده است.
در این گونه از خازن ها اصولاً BP(دو قطبی) یا NP(غیر قطبی یا ناقطبی) بر روی بدنه آن چاپ می‌کنند. این دسته از خازن ها ممکن است در مدار های صوتی استفاده شوند که خازن های قطبی معمولا برای این نیازها نامناسب هستند و احتمالاً ارزان‌تر از جایگزین های غیر الکترولیتی هستند. با این حال، برخی نقاط ضعف مانند خازن های الکترولیتی در آنها وجود دارد.

انواع اصولی خازن ها

خازن تانتالیوم در عین کم حجم بودن، نسبتاً گران قیمت است و ممکن است در برابر افزایش های ناگهانی ولتاژ آسیب پذیر باشد. این خازن ها به استفاده اشتباه از قطب حساس هستند. به طور معمول، آنها به جای نصب در داخل یک بسته آلومینیومی کوچک، مانند الکترولیت‌ها درون اپوکسی قرار گرفتند و در نتیجه الکترولیت موجود در این محصولات، کمتر ممکن است دچار تبخیر و خشک شدن شود.
در نهایت، خازن های تانتالیوم با نصب سطحی محبوبیت کمتری نسبت به خازنهای سرامیکی دارند، زیرا خازن های سرامیکی با مقادیر الکتریکی زیاد، با ابعاد کوچکتر و مقاومت های سری معادل کمتری نسبت به تانتالیوم ها دردسترس هستند.

انواع اصولی خازن ها

خازن هایی با لایه های نازک پلاستیکی معمولاً برای فضاهای خارجی نسبت به مابقی قطعات تابلویی یا در حاشیه ی تابلوها استفاده می‌شوند. خازنهای سرامیکی تک لایه، اغلب برای بای پس استفاده می‌شوند و برای کاربردهای با فرکانس بالا یا دستگاه‌های صوتی مناسب هستند. استقامت مقداری آنها در برابر دما خیلی پایدار نیست، اگرچه انواع NPO پایدارتر هستند. خازن های سرامیکی چند لایه از خازن های سرامیکی یک لایه کم حجم تر هستند و در نتیجه به طور فزاینده محبوب شده اند.

دی الکتریک ها:
دی الکتریک که در خازن استفاده می‌شود، اغلب شامل یک لایه الکترولیتی، یک ترکیب سرامیکی، یک لایه نازک پلاستیکی (پلی کربنات، پلی پروپیلن یا پلی استایرن) یا کاغذ است.
یک لایه الکترولیتی در یک خازن الکترولیتی سنتی، شامل کاغذی است که در الکترولیت خیس شده است. این لایه کاغذی با یک لایه آلومینیومی همراه شده است به این صورت که در آن یک لایه آلومینیوم هیدروکسید ته نشین شده است. لایه ها برای ایجاد یک ساختار استوانه‌ای، پیچیده شده‌اند. عملکرد دی الکتریک هنگام ایجاد می‌شود که ولتاژ اعمال شود.

محتویات خازن ها

پلی استر:
متداول ترین نوع ورقه های نازک پلاستیکی است که دارای بالاترین ثابت دی الکتریک می‌باشند و حداکثر ظرفیت در واحد حجم را دارند.
پلی استر به طور گسترده در پروژه های برق DC مورد استفاده قرار می‌گیرد، با توجه به این نکته که لایه های رول شده باعث ایجاد انگیزه پارازیتی می‌شود. اغلب در کوپلینگ، تزویج زدایی و بای پس استفاده می‌شود، اما برای شرایطی که نیازمند ثبات و نشتی پایین است مناسب نیستند و همچنین ممکن است برای جریان بالا مناسب نباشد.

پلی کربنات:
از نظر حرارتی بسیار پایدار است، اغلب برای فیلتر کردن و مدارهای زمان بندی که نیاز به فرکانس ثابت دارند به کار می‌رود. یک مدل بسیار عالی از خازنها که می‌تواند در کاربردهای نظامی مفید باشد اما گران قیمت است. پلی استر، مایلر و دیگر انواع ورقه های نازک پلاستیکی اغلب در مدارهای صوتی استفاده می‌شوند که ویژگی غیر قطبی بودن آنها یک مزیت است.

پلی پروپیلن:
این دسته در برابر گرما آسیب پذیر هستند (حداکثر ۸۵ درجه سانتیگراد معمول است) و نسبت به پلی استر، پایداری کم تری نسبت به تغییرات دمایی دارد. با این ویژگی که محدوده خطای این دسته پایین‌تر از 1% می باشد. این خازنها یک انتخاب محبوب در شبکه های متقاطع برای ترکیب بلندگو ها هستند و برای کلیدزنی منبع تغذیه استفاده می شوند. آنها از نظر فیزیکی بزرگتر از خازن های دیگر هستند که از دی الکتریک ورقه ای نازک استفاده می کنند.

همراهان گرامی، در این بخش با توضیحات اجمالی در خصوص انواع خازن ها و اجزای تشکیل دهنده ی آن ها به صورت جزء به جزء با ما همراه بودید، در بخش های مختلف دنیای الکترونیک، تکنولوژی ساخت محصولات جدید به صورت روزانه در حال تغییر است و هر فردی که به صورت حرفه ای در این مسیر قدم بر میدارد، نیازمند به روز رسانی دانش خود میباشد.

ما در این بخش تلاش میکنیم تا با بالاترین حد توان بهترین اطلاعات روز دنیا و ایران را در عرصه ی دانش الکترونیک و الکتروتکنیک، برای سهولت هر چه بیشتر در مسیر اجرائی شدن پروژه های شما عزیزان، در اختیارتان قرار دهیم، تا در شادی موفقیت های چشم گیر شما همکاران گرامی، شریک باشیم.

با آرزوی بهترین ها در مسیر موفقیت و سعادتمندی روز افزون شما همراهان بزرگوار، شما را برای مطالعه ی مقالات تخصصی در دیگر زمینه های برقی و صنعتی دعوت میکنیم تا از دانش کاربردی در بخش های مختلف این مجموعه بزرگ بهره مند شوید.

انواع فیوز

یک فیوز، یک مدار الکتریکی یا دستگاه را از جریان بیش از حد، زمانی که قطعه فلزی در داخل آن برای ایجاد یک مدار باز ذوب می شود، محافظت می کند. به استثنای فیوز های قابل تنظیم، یک فیوز باید پس از اینکه از کار افتاد، دور ریخته شده و جایگزین شود.

قطع شدن یا پریدن فیوز

هنگامی که جریان بالا فیوز را ذوب می‌کند، گفته می‌شود که فیوز قطع شده یا پریده است. (در مورد یک فیوز با قابلیت تنظیم مجدد تنها کلمه پریدن استفاده میشود.)
فیوزها می توانند با ولتاژ AC یا DC کار کنند و می توانند تقریباً برای هر جریانی طراحی شوند.

این دسته از محصولات الکتریکی در ساختمان های مسکونی و تجاری، قطع کننده مدار مشترک می باشند، اما این امکان هنوز وجود دارد که یک فیوز کارتریج بزرگ برای محافظت از کل سیستم در برابر اتصال کوتاه یا جریان بیش از حد ناشی از رعد و برق بر روی خطوط شبکه با توان بالا استفاده شود.

در دستگاه‌های الکترونیکی، منبع تغذیه همیشه شامل فیوز است.
المنت در فیوز معمولاً یک سیم یا نوار فلزی (اغلب مسی) نازک است که بین دو پایانه نصب شده است.
در یک فیوز کارتریج، المنت در یک سیلندر شیشه ای یا سرامیکی یا در قوطی فلزی کوچک با یک اتصال در هر انتها محصور شده است.
(به سبک قدیمی، فیوزهای بزرگ با شدت آمپراژ بالا ممکن است در کاغذ یا لوله مقوایی بسته بندی شوند.)
در کارتریج های شیشه‌ای امکان بررسی برای تایید اینکه فیوز سوخته است یا خیر راحت تر است.

فیوز فقط به شدت جریان برق واکنش نشان میدهد، نه به ولتاژ. یکی از مهم ترین مؤلفه ها برای انتخاب فیوز، رعایت این قانون است که مجموع آمپراژ همه ی قطعاتی که در مدار قرار دارند را با 50% از مجموع کل آمپر جمع کنیم تا رنج فیوز قابل استفاده بر سر راه مدار مورد نظر به دست بیاید.

بعضی از نیمه هادی ها دارای نرخ I2T هستند و باید با فیوزی که نرخ مشابه دارد محافظت شوند. هر فیوز مقدار مقاومت مشخصی در مقابل جریان دارد و در غیر این صورت، جریان، گرمایی تولید نمی‌کند که فیوز را بپراند. در مشخصات مندرج بر محصول، افت ولتاژی را که مقاومت داخلی یک فیوز به مدار وارد می‌کند لیست شده است.

رنج جریان یا همان جریان نامی یک فیوز که معمولاً در پوشش آن چاپ شده یا عایق بندی شده و برابر حداکثر جریانی است که در دمای محیط مشخص شده توسط سازنده (که معمولاًدر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد مد نظر قرار می گیرد)، باید در برابر آن به صورت مستمر مقاومت کند و جریان برق را برقرار نگه دارد.

 دمای محیط به محیط اطراف فیوز اشاره دارد نه فضای کلی که در آن واقع شده است. توجه داشته باشید که در یک محفظه حاوی قطعات دیگر، دما معمولاً به میزان قابل توجهی بالاتر از دمای خارج محفظه است.

توضیحات محصول

به طور ایده آل یک فیوز باید به طور قابل اطمینان و نامحدود در بالاترین حد رنج خود عمل کند، اما اگر شدت جریان حدود 20% فراتر از حد اکثر افزایش یابد، فیوز باید بپرد. در واقع تولید کنندگان این دسته از محصولات الکتریکی، همیشه توصیه میکنند که بارگیری پیوسته فیوز نباید بیش از 75% رنج آن در 25 درجه سانتی گراد باشد.

نکته ی قابل توجهی که باید به آن اشاره کنیم این است که دسته ای از فیوزها که در این بخش به آن ها به طور مستقیم اشاره نکردیم، کلید فیوز مینیاتوری میباشد.

در خصوص این دسته فیوزها به صورت کامل تر در بخش کلیدها و پاره ای توضیح در بخش رله ها ارائه شده است.

چرا که کلید مینیاتوری ساختاری متشکل از یک رله، یک کلید و یک فیوز را در بر دارد.

بسیاری از کالاهای الکتریکی و الکترونیکی دیگر نیز به همین شکل، ساختاری چندگانه و ترکیبی از چند قطعه ی مستقل دارند.

انواع کلید

اصطلاح کلید به سوئیچ مکانیکی اشاره دارد که عملکرد آن فیزیکی است و توسط یک اهرم یا کشویی تک دستگیره کنترل می شود.
یک سوئیچ حاوی حداقل دو اتصال است که وقتی اهرم یا دستگیره خارجی حرکت کند آن اتصالات باز یا بسته می‌شود.
اساسی ترین نوع کلید، کلیدی چاقویی است. اگرچه این کلید در روزهای ابتدایی کشف الکتریسیته رایج بود، اما امروز محدود به اهداف آموزشی در مدارس و برای شبکه های تأمین برق AC مطرح می‌شود، که سطح تماس بزرگ، این کلید را برای هدایت شدت جریان های بالای برق مناسب می کند و آن را برای بار قابل توجه (کلید زنی در دمای بالا) می توان استفاده کرد.
پل یک سوئیچ، به طور کلی به یک کانتکت متحرک، متصل است که اتصال یا تماس ثانویه را وصل یا قطع می کند. اگر تنها یک پل وجود داشته باشد، کلید، تک پل خواهد بود. اگر یک پل اضافی وجود داشته باشد که با کانتکت مربوط به خودش یا مجموعه ای از کانتکت ها، از ابتدا از نظر الکتریکی جدا شده است، یک کلید دوپل محسوب میشود که همچنین به عنوان کلید دوقطبی نیز شناخته می‌شود. قابل ذکر است کلیدهای با بیش از چهار پل (سه فاز و یک نول) متداول نیستند.
اگر فقط یک اتصال ثانویه در هر پل وجود داشته باشد، یک کلید تک-مسیره یا ST خواهیم داشت (که ممکن است با نام کلید روشن-خاموش یا خاموش-روشن نیز بیان شود). اگر یک اتصال ثانویه اضافی در هر پل وجود داشته باشد و پل کلید در هنگامی که از ابتدا قطع بوده است، به کانتکت دوم متصل شود، این یک کلید دو مسیره یا DT است.
کلید دو مسیره ممکن است یک موقعیت مرکزی اضافی داشته باشد. این موقعیت ممکن است بدون اتصال (وضعیت«خاموش») یا در بعضی از موارد به کانتکت سوم متصل باشد.
زمانی که در ساختار کلید، فنر به کار می‌رود تا در زمان نیاز به قطع (خارج از محدوده ی ماکسیمم رنج جریان مصرفی)، بدون نیاز به فشار خارجی، به صورت دستی، اتصال را به موقعیت قبلی خود بازگرداند (قطع اتصال)، که به این دسته از کلید ها، غالبا کلید اتوماتیک گفته می شود.

کلید فشاری

معمولاً کلید فشاری پوش باتن نامیده می‌شود؛ گاهی اوقات هم اصطلاح کلید لحظه‌ای برای آن به کار برده می‌شود. در این باب کلید فشاری جدا از سوئیچ در نظر گرفته می‌شود (در سوئیچ یا کلیدهای اتوماتیک معمولاً به جای یک دکمه از راه اندازی اهرم شکل استفاده می شود و حداقل یک اتصال قطبی دارد)، همچنین کلید فشاری معمولا اتصالاتی دارد که از یکدیگر قابل تشخیص نیستند.
به یک کلید فشاری حداقل دو زبانه اتصال دارد که زمانی که کلید فشرده می شود، بسته یا باز می‌شود. معمولاً یک فنر فنر بازگرداندن وجود دارد که وقتی فشار خارجی برداشته می شود کلید را به حالت قبلی باز می گرداند.
برخلاف کلید (سوئیچ)، کلید فشاری معمول، اتصال اولیه ندارد که بتوان آن را به عنوان یک قطب تعیین کرد. با این حال، یک کلید فشاری تکی می تواند دو جفت جداگانه از اتصال ها را بسته یا باز کند، در این صورت عملکردی مشابه کلید فشاری دو قطبی دارد.

اغلب کلیدهای فشاری یک فنر بازگشتی استیل دارند، تا در برابر فشار رو به پایین کلید مقاومت کنند، همچنین یک جفت فنر روی جفت اتصالات قرار دارد تا وقتی کلید فشرده می شود، هر اتصال را در جای خود نگه دارد و اتصال محکم ایجاد کند.همچنین اصولا دو اتصال بالایی از نظر الکتریکی در ارتباط هستند.

کلید گردان

کلید گردان یا سوئیچ دوار را نباید با انکودر چرخشی (رمزگذار چرخشی)، اشتباه گرفت.
یک سوئیچ دوار یا گردان، باعث اتصال الکتریکی بین اجزای یک روتور که روی یک شفت نصب است، میشود و توسط یک دستگیره می چرخد و باعث اتصال یکی از دو یا چند کانتکت ثابت می‌شود.
سابقاً برای انتخاب موج باندها در یک گیرنده رادیویی کانال های پخش شده در تلویزیون یا ورودی های یک پیش تقویت کننده استریو به کار می رفته است.
از دهه ی ۱۹۹۰، در زمینه ی رادیو و تلویزیون رمزگذار چرخشی جایگزین این قطعه شده است.
با این حال هنوز در تجهیزات نظامی، تجهیزات میدانی، سیستم های کنترل صنعتی و سایر برنامه های کاربردی، یک قطعه نیرومند (کلید گردان) که بتواند در محیط های خشن دوام بیاورد ضروری است.
همچنین، در حالی که خروجی یک رمزگذار چرخشی باید توسط یک دستگاه مانند یک میکروکنترلر رمزگشایی و تفسیر شود، یک سوئیچ دوار یک مولفه کاملاً پسیو است که برای عملکرد آن نیازی به هیچ وسیله الکترونیکی اضافی نیست.

کلید گردان - پین های استپ کن

سوئیچ دوار معمولاً با حداکثر ۱۲ وضعیت ساخته می شود، اما تعدادی از وضعیت ها را با توقف (استپ کن)، محدود می کند. این محدود کننده معمولاً یک پین متصل به یک واشر است که در اطراف بوشینگ کلید قرار دارد.
پین به منظور جلوگیری از چرخیدن کلید به نقاط قبلی، وارد حفره های انتخابی می شود. به عنوان مثال یک کلید گردان ۸ وضعیتی می تواند به نحوی پیکربندی شود که فقط ۷ وضعیت (یا حتی فقط دو وضعیت موجود) را داشته باشد.

سوئیچ دوار - اتصال به روتور

در کلید گردان یک کانتکت جداگانه به روتور متصل می شود که به نوبه خود به هر یک از اتصالات ثابت متصل می شود، یک کلید گردان ممکن است دارای چندین پل باشد که هر کدام به روتور مربوط به خود متصل است احتمال دارد روترها در بخشی جدا از کلیدها باشند.
اما اگر کلید فقط تعداد کمی وضعیت داشته باشد، دو، سه یا چهار روتور که در جهت های مختلف کار می کنند ممکن است در غالب یک ساختار (قطعه ی واحد)، ترکیب شوند.
حتی امکان ساخت کلیدهای گردان با بیش از 12 وضعیت مختلف، به صورت دست ساز امکان پذیر است.

سوئیچ دوار - کلید اتصال کوتاه

اگر روتر در حالت کلی، لحظه ای قبل از قطع اتصال با کانتکت قبلی، یا کانتکت بعدی اتصال برقرار کند، در این حالت محصول ما به عنوان یک کلید اتصال کوتاه شناخته می‌شود که همچنین می‌تواند به عنوان یک کلید اتصال قبل از قطع به کار برود.

طراحی پنل کلید گردان - سایز طبقات

مدل مرسوم سوئیچ دوار به گونه ای طراحی شده است که به صورت نصب در پنل استوانه ای می باشد، قطر بدنه آن از محدوده 2/5 تا 4 سانتی متر است. اگر بیش از یک طبقه ی بسته وجود داشته باشد آن طبقه ها تقریبا 1/5 سانتی متر فاصله دارند. این دسته از کلیدها برای تغییر از یک وضعیت به وضعیت بعدی یک صدای «کلیک» ایجاد می‌کنند .

تفاوت های ریزبینانه در برخی از کلیدها

 برخی از کلید ها با یک شفت اسپلیند (اسپلیت)، با یک آداپتور برای دستگیره ای با سطح مقطع D شکل تغذیه می‌شوند؛ آداپتور را می‌توان بر روی شفت، در هر یک از ۱۲ وضعیت و یا بیشتر حرکت داد تا جایگیری های نامطلوب بدنه ی خود کلید را، به حداقل برساند، به صورتی که دستگیره به درستی در ارتباط با موقعیت‌های لحاظ شده در سطح پنل تنظیم می‌شود.
کلید های گردشی مینیاتوری ممکن است قطری به کوچکی 0.5 اینچ داشته باشند و معمولاً پایه‌هایی در انتهای این کلیدها تعبیه شده است تا بتوان آنها را در سوراخ‌های بردهای مدار چاپی نصب کرد. کلیدهای گردان مینیاتوری معمولاً جریانهای نامی پایین‌تری از کلیدهای کامل دارند.

کلیدهای گردان باید به اندازه ای محکم نصب شوند که در برابر نیروهای چرخشی زیادی که ممکن است ضربه‌های کاربر به آن وارد نماید، مقاومت کنند. در یک مدل نصب بر روی پنل، یک سرپیچ حول یک رشته سیم، در بوش کلید محکم می شود. از طریق مدل های نصبی در حفره‌های تخته ی مدار چاپی، با شفتی که از طریق برشی از پنل خارج شده است، می‌توان آنها را روی برد مدار محکم نمود.
برای به حداقل رساندن فشارهای مکانیکی روی مدار چاپی، گیره ها در یک کلید روی برد PC، معمولاً ضعیف‌تر از کلید کامل هستند و دستگیره معمولا کوچکتر است که باعث می‌شود اهرم، کمتر استفاده شود.

ایکس تموس المنت

پست های چرخشی